Hans Keuper van Boh Foi Toch. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort
Hans Keuper van Boh Foi Toch. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Oltvoort

Kleintje Kermis gaat een traditie worden

HENGELO - Het tuinfeest van café De Zwaan hoort al 44 jaar bij de Hengelose kermis, maar uitbater Rudy Jansen heeft hier een nieuwe traditie aan toegevoegd: Kleintje Kermis. Vorig jaar was deze opwarmer van de kermis voor het eerst met groot succes, zodat een vervolg niet uit kon blijven. Dit jaar wordt op zondagmiddag 10 juli groots uitgepakt met als hoogtepunt de populaire Achterhoekse topband Boh Foi Toch.

Door Willy Hermans

Tweede editie
In 2015 was de eerste editie van Kleintje Kermis. Rudy Jansen vertelt dat dit eigenlijk vanzelf ontstond: "In de afgelopen jaren was het 's zondags voor de kermis in het café al steeds drukker, zonder dat we bijzondere dingen deden. Vandaar dat we de tuin open gooiden met als artiesten Tinus Hoekstra, Driekus Hoekstra (winnaar tv-programma Bloed, Zweet en Tranen) en de dj's van Fifty-Fifty. Toen kwamen er al meer dan vierhonderd bezoekers. Daarom hebben we besloten het voor de tweede keer te organiseren en het dit jaar nog groter aan te pakken door topartiesten uit te nodigen. Ik moet zeggen dat we daarin zijn geslaagd en een knallend programma hebben samengesteld."

Programma
Daarmee lijkt Jansen niets te veel te hebben gezegd. Om 14.00 uur gaan de deuren open en begint DJ Bacchie die al ruim tien jaar actief is als all-round DJ. Hij treedt op in heel Nederland, maar ook in het buitenland, staat op festivals en in grotere dancings en zijn motto is er altijd een feestje van te maken. Daarna volgen De Bankdirecteuren. Voor het decor van een rode sofa, lamp en borreltafel speelt de band tal van bekende nummers en meezingers voor het publiek. Jong en oud zijn van harte welkom om lekker mee te deinen op deze aanstekelijke muziek. Van CCR tot Bruce Springsteen en van Toto tot Maywood. Zij zullen op het podium plaats maken voor de heren van Boh Foi Toch. In 1990 hadden zij in Hengelo hun eerste optreden tijdens het legendarische Achterhoekse Gala in zaal Concordia. Na 26 jaar zijn ze eindelijk weer eens in Hengelo te bewonderen. Hun mengeling van zydeco en rock in onvervalst Achterhoeks dialect sloeg meteen aan, zodat besloten werd door te gaan en het repertoire uit te breiden met walsen, polka's en ballads. Sindsdien speelt de band onder leiding van Hans Keuper alle zalen in Noord-Oost Nederland plat. De laatste uurtjes zal de bekende DJ Kicken vanaf het speciale DJ-podium de boel nog eens flink op zijn kop gaan zetten. Deze zeer ervaren Party/Dance DJ heeft zijn strepen achter de draaitafel wel verdiend met diverse Top 40-hits zoals Alcoholic Party en YaYa Kolo. Zijn optredens op de grote 90s party's door het hele land zijn enorme trekkers en hij is dan ook een echte knaller als afsluiter van Kleintje Kermis 2016.

Voorverkoopadressen: ETOS Barendsen Vorden, Witte Paard Zelhem, BP Hengelo, Smikkelcorner en Café De Zwaan.