Districtsfinalisten van Achilles. Foto: PR
Districtsfinalisten van Achilles. Foto: PR Foto:

Medailles tijdens districtsfinales voor turners Achilles

HENGELO - Zaterdag 23 april turnden Iwan Cornegoor, Joris Eenink, Quintin Uijttenboogaart en Rens Kafoe de districtsfinale in Emmeloord. Was het halen van de finale op zich al een prestatie, ook in de finale zelf waren er prima resultaten voor deze Achilles turners.

In een héél sterk veld turnde Joris in de duo districtsfinale (districten Noord én Oost Nederland) zich naar een 25ste plaats. Iwan behaalde in de districtsfinale Oost een vierde plaats in pupil NTS 14. Quintin en Rens wisten zichzelf zelfs tot op het podium te turnen. Zij behaalden respectievelijk een derde en tweede plaats in instap NTS 14. Kortom een topprestatie van de turners en natuurlijk ook van de trainers die deze turners zover hebben gebracht!

Inmiddels is ook bekend dat alle vier de jongens zich hebben geselecteerd voor de toestelfinales op 4 juni in Eibergen. Iwan mag gaan strijden op de vloer, ringen, sprong, brug en rek en staat reserve voor voltige. Rens mag voor Achilles uitkomen op de vloer en voltige, en staat reserve bij sprong en brug. Quintin heeft zich geselecteerd voor voltige en ringen, en is reserve voor rek en sprong. Joris mag uitkomen op de ringen en is reserve voor voltige. Kortom, nog één spannende wedstrijd voor dit seizoen voor deze jongens.