Mevrouw Boerman krijgt een speld en bloemen van de PvdA. Foto: PR
Mevrouw Boerman krijgt een speld en bloemen van de PvdA. Foto: PR

PvdA-jubileumspeld voor mevrouw Boerman

HENGELO - Op donderdag 28 april ontving de 93-jarige mevrouw G.H. Boerman-Berkelder uit Hengelo Gld. een PvdA-jubileumspeld uit handen van afdelingsvoorzitter Derk Jan Bovenmarsch.

Mevrouw Boerman is vanaf de oprichting van de PvdA in 1946 lid en ontving de speciale 70-jaar jubileum speld en natuurlijk ook een bos rode rozen namens de afdeling Bronckhorst.


Geheugen spreekuur

HENGELO - Op dinsdagmorgen 24 mei wordt van 10.00-11.00 UUR het geheugenspreekuur gehouden in 'De Bleijke', Beukenlaan 1, 7255 DK Hengelo. Het maandelijkse geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Bronckhorst, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kunt u contact opnemen met Elise Kox, telefoon: (088) 933 1180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.

Waarom het geheugenspreekuur?
Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo'n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtigheid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.