Toneelavonden van de Noabers vol humor. Foto
Toneelavonden van de Noabers vol humor. Foto"PR

Het drommelse matje op de planken

HENGELO - De toneelgroep van Buurtvereniging de Noabers heeft vrijdag 22 april in Partycentrum Langeler weer een bijzonder mooi blijspel op de planken gebracht. Het toneelstuk is getiteld: Het drommelse matje en is geschreven door H. Thole. Dit blijspel is opgevoerd in drie bedrijven.

Het verhaal speelt zich af rond de familie Ossekop. Jochem Ossekop lijkt een doorsnee huisvader, maar echter wel een die op geregelde tijd graag in de kroeg een kaartje legt en daarbij de nodige borreltjes nuttigt. Als hij daar zelf niet aan denkt dan zal zijn huisvriend Frits hem daar wel even aan herinneren. Dat hun vrouwen daar niet veel mee op hebben moge duidelijk zijn. Ook heeft Jochem de gewoonte om de rommelmarkten af te stropen naar koopjes. Deze zaterdagmorgen heeft Jochem wel iets heel bijzonders op de kop getikt. Hij heeft een vuil matje op de kop getikt die volgens de marktkoopman magische krachten bezit. Diegene die er op gaat zitten of liggen krijgt dan sensuele gevoelens. Jochem vindt dat zijn huwelijk wel een boost kan gebruiken en neemt het matje mee naar huis om het uit te proberen. Zoals iedereen weet moet je niet spotten met de bovennatuurlijke krachten en ook hier gaat er nu van alles gebeuren wat niet volgens verwachting is. Ook Frits zijn boezemvriend wordt met het virus besmet en probeert het matje thuis uit. Daaropvolgend geeft hij een losbandig optreden op de keukentafel. Ook de vrouw van Jochem papt het aan met een vreemde kerel. De hele familie, inclusief dochter en inwonende zus, is in rep en roer. Iedereen die ook maar iets met de familie te maken heeft wordt er in betrokken. De lachwekkende verwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op.
Het drommelse matje is een komisch toneelstuk waarbij de lachspieren flink getraind zijn door allerlei onverwachte en komische momenten. Iedereen die is geweest wordt bedankt voor de komst. Voor hen die het gemist hebben, jammer er komt geen tweede keer. Volgend jaar is er zeker weer een opvoering van een blijspel gespeeld door de Noabers.