De ingezonden schilderijen worden beoordeeld door de vakjury. Vlnr. Bennie Jolink, Heidi Otten, Toos van Giersbergen, Sander Giesen en initiator Marian Merk.
De ingezonden schilderijen worden beoordeeld door de vakjury. Vlnr. Bennie Jolink, Heidi Otten, Toos van Giersbergen, Sander Giesen en initiator Marian Merk. Foto:

Hummelo Museum

Hummelo - Volgens Jolink is het de bedoeling dat er in de toekomst vaker exposities in Hummelo worden gehouden. "We hebben namelijk plannen voor een eigen Hummelo Museum. Gehuisvest in de oude wagenschuur van landgoed Enghuizen, beter bekend als kasteel Hummelo.

Met daarin onder meer aandacht voor BH'ers, Bekende Hummeloërs. Onder wie voetballer Klaas-Jan Huntelaar, die erg enthousiast is over het idee. Maar ook Piet Oudolf, de wereldberoemde tuinarchitect, mijn zoon Gijs en 'ik-zei-de-gek'. Daarvoor is twee miljoen euro nodig, maar met subsidies zijn we al een heel eind op de goede weg. Behalve kunstexposities willen we er onder meer optredens organiseren. Variërend van blues en jazz tot klassiek en pop. De Feestfabriek, bekend als organisator van De Zwarte Cross, geldt als stuwende kracht achter dit museum. Want die Feestfabriek heeft immers zelf ook haar roots in Hummelo liggen."

Inschrijven voor de schilderwedstrijd kan via de website.


www.marianmerk.nl


Expositie Deborah Hijink-Pothof

Hengelo - Tijdens de maand mei is er in Bibliotheek Hengelo Gld. een expositie van de schilderijen van Deborah Hijink-Pothof te zien.

Deborah (1973) woont in Aalten en komt uit een creatieve familie. Van jongsaf aan is ze al bezig met tekenen. Ze ging vaak met haar vader de bossen in. Daar werd ze geïnspireerd om te tekenen en is er veel liefde en bewondering voor de natuur ontstaan. Creatieve expressie is een belangrijk onderdeel van haar leven.

Eind 1994 is ze intensiever gaan tekenen en schilderen. In 1996 had ze haar eerste expositie; daarna volgden er meer.

Na de geboorte van haar twee kinderen had ze niet veel tijd meer voor het schilderen en kwam dit op een laag pitje te staan. Sinds een paar jaar heeft ze het echter weer aktiever opgepakt.

Om van haar hobby haar beroep te maken heeft ze een aantal opleidingen gevolgd. Ze is nu gecertificeerd Powertex-docent, creatief therapeut en docent 'Ik leer anders'.

In 2015 heeft ze haar atelier Pure Passie geopend waar ze cursussen en creatieve workshops geeft voor kinderen, tieners en volwassenen. De in de bibliotheek getoonde schilderijen zijn gemaakt van acryl en mixed media.