De aubade werd bij de sporthal in Steenderen gehouden. Foto: Liesbeth Spaansen
De aubade werd bij de sporthal in Steenderen gehouden. Foto: Liesbeth Spaansen

Aubade nieuwe stijl in zonnige kou

STEENDEREN/BAAK - De zon deed haar best om de kou te verdrijven, al lukte dat niet helemaal. Toch stond een groot aantal kinderen met hun (groot) ouders, wel met een warme jas aan en muts op, bij Sporthal Het Hooge Wessel klaar voor de jaarlijkse aubade van Koningsdag, woensdag 27 april. Namens de gemeente opende wethouder Arno Spekschoor de feestdag.

Door Liesbeth Spaansen

De voorzitter ad interim Peter van Drunen verwelkomde de aanwezigen op het plein bij Sporthal Het Hooge Wessel. Dit jaar sloegen Stichting Oranjecomité Steenderen en Kermis en Oranje Stichting Baak de handen ineen en stelden een gevarieerd programma samen, zonder daarbij de tradities van de beide kernen uit het oog verliezen."We hebben gekeken wat ons het meeste bind met elkaar en dat zijn jullie: de kinderen. Het is vanaf het begin van dit jaar één school, De Pannenvogel. Vandaar ook dat we hier aubade houden."
Muziekvereniging Nieuw Leven zorgde als vanouds voor de muzikale begeleiding. De vendeliers van Baak zwaaiden hun vaandels ter ere van de koning. Het was de tweede keer dat de vendeliers in Steenderen optraden. Ze waren jaren geleden ook aanwezig bij het afscheid van burgemeester Buddingh' als burgemeester van Steenderen.
Wethouder Arno Spekschoor gaf een compliment voor het samen organiseren van deze dag. "Net als in Zwolle is het programma mooi samengesteld met voor ieder wat wils, voor jong en oud. Ik wens iedereen heel veel plezier vandaag en een fijne Koningsdag."
Max Sipkes en Brent Willemsen, waarvan in 2015 de ballonnen het verst waren gekomen, mochten dit jaar tijdens het zingen van het Wilhelmus de vlag hijsen. Daarna werden de ballonnen uitgedeeld voor de nieuwe wedstrijd. Ook in Baak werden ballonnen uitgedeeld, er was een groot beeldscherm met beeld vanuit Steenderen.

Steenderen en Baak: samen Koningsdag

Na het aftellen kozen alle oranje ballonnen het luchtruim. Deelnemers aan de fietstocht, die door het toch goede weer kon doorgaan, stapten op. Een aantal kinderen had de fiets mooi versierd, waarvoor prijsjes werden uitgeloofd. Uitslagen: eerste prijs voor Jelte, Minte en Sanne Dokman en tweede Miel de Gelder uit Steenderen en derde werd Yurre Wammes uit Olburgen.


www.facebook.com/ Stichting Oranjecomité Steenderen en Kermis en Oranje Stichting Baak