Na het dierenontbijt bij Feltsigt kan een fietstocht worden gemaakt. Foto: PR
Na het dierenontbijt bij Feltsigt kan een fietstocht worden gemaakt. Foto: PR

Hemelvaartontbijt verzorgen voor de dieren

BEKVELD - Op Hemelvaartsdag en tegelijkertijd bevrijdingsdag 5 mei om 10.00 uur mogen alle kinderen komen om mee te helpen met het ontbijt te maken voor de dieren. "Nou zul je denken: 'Wat moet daar nou aan klaargemaakt worden?' Het zal je verbazen misschien, maar echt alle dieren krijgen apart voer dus dat is best een hele klus", aldus de boerin.

Daarom zal zij het ook zo fijn vinden als de kinderen komen helpen. Zo moeten de biggetjes natuurlijk hun brokjes krijgen, de cavia's hun speciale vitamine C brokjes en de ezels hun ontbijt en dan nog de rest van de dieren. Als de kinderen om 10.00 uur komen dan krijgen ze allemaal wat te doen zodat iedereen de dieren kan eten geven. Het zal dan ook zeker een feestje worden voor alle dieren op de kinderboerderij.
Nadat de dieren hun ontbijt hebben gehad is de mogelijkheid om het mooie Bekveldse coulisselandschap te verkennen per fiets (zelf fiets meenemen, routebeschrijving krijg je mee). Het is een tocht van ongeveer veertien kilometer, dus goed te doen voor de kinderen. Na de fietstocht kan er nog lekker worden uitgerust onder de grote notenboom.
De kinderen kunnen ook kiezen om na het voeren nog lekker spelen in de vernieuwde speelweide en skelterbaan, konijntjes aaien of ezels borstelen. De ouders kunnen zich tegoed doen aan een welverdiende kop koffie of cappuccino met huisgemaakt cake.
Mooier kun je de dag toch niet beginnen? Ontdek het zelf bij recreatie & kinderboerderij Feltsigt aan de Bekveldseweg 5 te Bekveld.


www.feltsigt.nl

Facebook van Feltsigt