Seniorensoos Ons Contact genoot van 'The Old Friends'. Foto: PR
Seniorensoos Ons Contact genoot van 'The Old Friends'. Foto: PR

Seniorensoos 'Ons Contact' naar Zandsculpturen in Garderen

BAAK - Woensdag 6 april kwam Seniorensoos Ons Contact weer bijeen in zaal Herfkens te Baak. 'The Old Friends' gaven een optreden.

Deze middag zouden eigenlijk de 'Dree Vrouwleu uut'n Achterhook' komen, maar door ziekte kon dit optreden niet doorgaan. Toch lukte het om op korte termijn een vervanging te vinden om de middag te vullen, met 'The Old Friends'. Deze band bestaat uit twee heren die elkaar van jongs af aan kennen en zo aan die naam komen. Ze brengen liedjes met begeleiding van gitaar voornamelijk Nederlandstalige zoals: Het dorp, Droomland, Twee Motten, Costa del sol, Daar bij de waterkant, Op een mooie Pinksterdag. Af en toe een Engels of Iers liedje tussendoor. De aanwezigen zongen al die bekende liedjes volop mee.

Volgende keer, woensdag 11 mei staat een reisje naar De Zandsculpturen in Garderen op het programma. Vertrek bus om 11.00 uur bij (voormalige) Rabobank te Steenderen. Bij aankomst in Garderen een gezamenlijk lunch in restaurant De Rozentuin. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid de zandsculpturen bezichtigen. Thema van dit jaar: De wereld van Rien Poortvliet. Na terugkomst een heerlijk diner bij Kraantje Lek in Olburgen
Informatie over kosten en aanmelding graag voor 27 april bij Anneke Groot Roessink (470245), Cilia Langenhof (451620), Marietje Besselink (451472) of Ria Gosselink (14363).


Training over (kinder) ongelukken in en om het zwembad

HENGELO - Op 19 april gaf Marcel Willemsen, van de vrijwillige EHBO vereniging uit Hengelo in de kantine van zwembad Het Elderink een training over (kinder) ongelukken in en om het zwembad. De vrijwilligers zijn zich bewust dat zwemmen en bewegen veel plezier geeft maar ook dat een ongeluk in een klein hoekje zit. De meest voorkomende ongelukken zijn besproken, maar vooral werd geoefend hoe te handelen. Het was een interactieve avond waarbij er ook veel gelachen werd. Het stichtingsbestuur van zwembad Het Elderink wenst iedereen een fijn, zonnig en veilig zwemseizoen toe.


BoodschappenSamenBus in Steenderen van start

STEENDEREN - Is het voor u lastig om zelfstandig boodschappen te doen? Sinds 15 april is er de BoodschappenSamenBus die elke vrijdag voor inwoners van de voormalige gemeente Steenderen die niet meer in staat zijn om zelf boodschappen te doen in Steenderen, de gelegenheid biedt om met behulp van een vrijwilliger zelf te gaan winkelen.

Dit is een initiatief van de Stichting Welzijn Steenderen en het Rode Kruis Bronckhorst. Voor deze service wordt de bus van het Rode Kruis gebruikt. Met de bus die ouderen thuis ophaalt, kan men op de vrijdagmiddag naar de plaatselijke supermarkt en/of markt en met de bus wordt men weer thuis gebracht.
Er wordt een bijdrage van twee euro per keer dat men meegaat gevraagd. Ook kan men mee als men in rolstoel moet worden vervoerd.

Wilt u ook mee met de BoodschapenSamenBus? Meldt u dan aan bij Fleur van den Eijkhof, telefoonnummer 06-37583367.

Training aan vrijwilligers van zwembad Het Elderink. Foto: PR