De vernieuwde organisatie van Feestival. Van links naar rechts: Jan Willem Harmsen, Martin Scheffer, Tim de Jong, Imro Wolf, Nando Burghardt, Gabriëlle Huurnink, Dion Wolf en Martin Bouwmeester. Foto: Luuk Stam
De vernieuwde organisatie van Feestival. Van links naar rechts: Jan Willem Harmsen, Martin Scheffer, Tim de Jong, Imro Wolf, Nando Burghardt, Gabriëlle Huurnink, Dion Wolf en Martin Bouwmeester. Foto: Luuk Stam

Feestival: vernieuwde organisatie, nieuwe locatie

HENGELO - Het woord 'stoppen' is gevallen, maar Feestival gaat door. Een vernieuwde organisatie moet het feest in Hengelo met succes voortzetten. En dat op een nieuwe locatie.

Door Luuk Stam

Toen Jan Willem Harmsen, Nando Burghardt, Dion Wolf en Tim de Jong zo'n tien jaar terug een tentfeestje gaven, hadden ze nooit kunnen bedenken dat dit feestje uit zou groeien tot een tweedaags festijn dat een zorgvuldige organisatie vereist. Die jongens van toen zijn inmiddels mannen met flink gevulde agenda's geworden. De volle planningen bieden eigenlijk geen plek meer voor het organiseren van een uit de kluiten gewassen feest. Toch wilden ze er ook niet mee stoppen. De oplossing vond de organisatie in een aantal fanatieke vrijwilligers.
De versterkingen heten Martin Bouwmeester, Martin Scheffer, Imro Wolf en Gabriëlle Huurnink. Samen met vertrouwde gezichten die tien jaar geleden begonnen met wat toen nog het Hengels Feest heette, brengt dat het Feestival-team op acht man. Dat betekent extra mogelijkheden om de taken te verdelen en aanzienlijk meer lucht in de agenda's van de organisatoren van het eerste uur.
"We hebben de organisatie opgedeeld in clusters", legt Martin Bouwmeester uit. "Iedere groep heeft zijn eigen verantwoordelijkheden." Die taakverdeling moet ervoor zorgen dat Feestival een gemotiveerd team behoudt. "Het doel is om steeds weer een feestje neer te zetten dat minimaal hetzelfde niveau heeft als dat van het jaar ervoor", zegt Nando Burghardt. "We hebben het erover gehad om ermee te stoppen. Maar dat zou ontzettend jammer zijn. We hebben dit helemaal vanaf nul opgebouwd. Het vernieuwen van de organisatie is daarom een goede oplossing. Iedereen gaat ervoor en vindt het leuk vindt om te doen."
De bezoeker zal tijdens de komende editie van Feestival op 19 en 20 augustus weinig tot niets van de vernieuwde organisatie merken. Wat echter niemand zal ontgaan, is de nieuwe locatie. Het voormalige Feestival-terrein wordt bebouwd en dus zag de organisatie zich genoodzaakt om uit te wijken. De nieuwe locatie ligt iets verderop aan de Zelhemseweg. Het feestterrein zal hier net buiten de bebouwde kom van Hengelo komen te staan. Toch zal het terrein zelf er even zo feestelijk uitzien als voorgaande jaren.