Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld
Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld

Nieuw element tijdens de
Bronckhorster Paardenmeerdaagse

HENGELO - Op 27, 28 en 29 mei organiseert de Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse weer haar jaarlijkse meerdaagse rit. De sfeer is altijd erg ontspannen omdat een ieder komt om een paar dagen op een rustige manier op z'n eigen wijze door de mooie omgeving in de gemeente Bronckhorst te rijden. Voor vertrek gezellig gezamenlijk een bakje koffie drinken, wat bijpraten en dan als het uitkomt een keer vertrekken is het motto.

Dit jaar wordt de rit voor de achtste keer georganiseerd en de inschrijving is ook nu weer opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners. Er worden drie dagen routes gereden van ongeveer 25 á 30 km door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem.
Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur vanaf de Hietmaat in Hengelo (Gld).

Nieuw
Als aanvulling op de rit op zondag is het mogelijk om deel te nemen aan een bekwaamheidstest welke ontleent is aan de TREC-sport.
TREC komt uit Frankrijk en staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition, letterlijk vertaalt competitieve ruiter/men trektochttechnieken. Wie met paard de natuur in trekt komt altijd wel obstakels tegen welke moeten worden overwonnen om de tocht te kunnen vervolgen. Dit kunnen zeer basale hindernisjes zijn als een boomstammetje, een helling, een waterpartij of een nauwe doorgang. Met de test kunnen de ruiters en menners aantonen dat ze voldoende controle over de combinatie hebben.
Nadere informatie is te vinden op de site.


bronckhorsterpaarden meerdaagse.nl


Jeugd V.A.M.C. 'De Graafschaprijders' gaat landelijk

HENGELO - De jeugdrijders van de V.A.M.C. die aan de jeugdenduro competitie meedoen gaan daadwerkelijk landelijk. Na de seizoenopening in Westerbork ging de reis op 9 april naar Rilland in de provincie Zeeland. De club aldaar had een pittige enduro voor de jeugdigen klaargestoomd met een mooie route en twee proeven. Zes ronden moesten volbracht worden met in totaal twaalf proeven.

De klei is een totaal andere ondergrond dan wat de meeste rijders gewend zijn, dit in combinatie met een beetje nattigheid zijn het zware omstandigheden. Bij de clubrijders ging Thijs Bulten op de vierde plaats daar het beste mee om, al zat Robin van Oldeniel daar redelijk kort achter op de vijfde plaats. Bram Bulten pakte een prima zestiende plaats.

Hierna werd op 23 april de reis voortgezet naar Eindhoven. Ook hier had de plaatselijke club een prachtig parcours neergelegd dat voor de JE2 klasse zes maal gerond moest worden en de meer jeugdigen in de JE1 klasse vijf keer. De dames Sarah en Noor Geurkink uit Hummelo hadden ditmaal van positie gewisseld. Was in Westerbork Noor nog de snelste, in Eindhoven was Sarah degene die de klok sneller liet stilstaan na vijf proeven. Sarah werd negende en Noor tiende deze dag.
In de JE2 klasse mochten de deelnemers zes proeven beslechten. Na twee en een half uur wedstrijd mocht Robin van Oldeniel op twee seconden achter nummer drie een vierde plaats opeisen. Bram Bulten sleepte een 21e plaats in de wacht. Koen van Dort uit Bekveld maakte in de laatste proef een fout die hem twee plaatsen zou kosten, een 26e plaats was zijn deel.
De volgende jeugdenduro wedstrijd zal in Lelystad plaatsvinden.


www.vamc.nl

De tweelingzusjes Gierkink in de top tien bij de jeugdenduro. Foto: Henk Teerink