Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink-ten Arve met op de achtergrond de aula. Foto: Jan Hendriksen
Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink-ten Arve met op de achtergrond de aula. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Expositie De Burgerij

Vorden - Zondagmiddag 1 mei om 15.30 uur is de opening van de voorjaarstentoonstelling in de galerie en de beeldentuin van De Burgerij aan de Zutphenseweg 11 (te zien t/m 12 juni). Iris Terpstra zal de feestelijke opening muzikaal omlijsten op de piano. In de galerie is een expositie van landschapsschilderijen van Rudy Volbeda en Jetty van Well en van geabstraheerd werk van Hemmechien Knip. In de bloemrijke rustieke theetuin achter de galerie staan keramische objecten van Dorry Heesen, Hermine Grob en Henny Schaapman en draadfiguren van Lidy Ponte.


www.deburgerij-vorden.nl


Beheer De Sprankel door Ruiterkamp Uitvaartzorg

Ruurlo - Het beheer van de aula bij gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo zal op 1 mei in handen komen van uitvaartonderneming Ruiterkamp Uitvaartverzorging. De aula was sinds 2008 in beheer van Uitvaartverzorging Heijting & De Vet. Genoemde onderneming heeft aangegeven per 1 mei de huurovereenkomst met de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem te willen beëindigen. In de afgelopen maanden is er zeer regelmatig overleg geweest tussen met College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem en Ruiterkamp Uitvaartverzorging over de overname van het beheer en de exploitatie.

Door Jan Hendriksen

"Wij zijn erg blij dat ons deze mogelijkheid geboden wordt. We zullen ons de komende tijd dan ook gaan voorbereiden op eventuele vernieuwing/verandering van de aula. We vinden het erg belangrijk dat Ruurlo de opbaarmogelijkheid in aula De Sprankel kan behouden. Wij verzorgen al jaren in de regio uitvaarten ongeacht levensovertuiging en verzekering", zo verklaren de eigenaren Anton Ruiterkamp (64) en Henriët Klein Geltink-ten Arve (45) van Ruiterkamp Uitvaarverzorging. Ruiterkamp Uitvaartverzorging biedt een ieder de mogelijkheid tot opbaren aan in de aula bij De Sprankel. "Dit kan een opbaring zijn voor een uitvaart die door ons als uitvaartonderneming wordt verzorgd, maar ook collega uitvaartondernemers kunnen hiervan gebruik maken", zo zegt Henriët Klein Geltink- ten Arve. Ruiterkamp Uitvaartverzorging heeft aangegeven dat de gehuurde ruimte evenals haar voorganger beschikbaar blijft voor gebruik door andere uitvaartverzorgers. Ook zal men voorlopig geen prijswijzigingen wat betreft het gebruik van de aula doorvoeren. Men heeft tevens plannen om ook voor Ruurlo te kijken naar de mogelijkheid voor een 24-uurs opbaarruimte. Anton Ruiterkamp: "Dat wordt momenteel veel gevraagd door mensen die thuis niet de mogelijkheid hebben voor opbaring van hun naaste. Hiermee wordt nabestaanden de ruimte geboden 24 uur per dag bij de overledene te zijn. De kamer zal samen met de entree huiselijk ingericht worden. Men kan dan eventueel zelf een kopje koffie of thee zetten. Door een sleutelsysteem heeft men dan toegang tot de aula. Men kan komen zo vaak men behoefte heeft omdat dit heel belangrijk kan zijn voor het rouwproces. Maar dit zijn plannen welke we na 1 mei met het College van Kerkrentmeesters gaan bespreken en uitgewerkt worden. Maar ook opbaringen in de aula waarbij families geen gebruik maken van de 24-uurs opbaarruimte blijft mogelijk. "Natuurlijk is het bij elkaar zijn goed om ontspannen en in alle rust afscheid te nemen", aldus Henriët Klein Geltink-ten Arve.

Regio
Uitvaartcentra en aula's waarvan Ruiterkamp Uitvaarverzorging in de regio ook gebruik van maken zijn die in Hengelo (Ons Huis), Barchem, Gorssel, Borculo (Deugenweerd), Laren (Kulturhus), Harfsen (Ons Gebouw), Almen (Ons Huis), Vorden, Zutphen, Lochem en Zelhem (Dennenlust). Verder is het ook in sommige kerken mogelijk om de overledene op te baren in de rouwkapel van de kerk zoals die in de RK Kerk in Baak, de RK Kerk in Steenderen en de RK Kerk in Keijenborg. Crematoria in de regio waar de overledene kan worden opgebaard zijn De Omarming in Zutphen, Steenbrugge in Deventer en Berkenhove in Aalten. Het telefoonnummer voor reserveringen van de aula in Ruurlo wordt per 1 mei 0575 452020. De mogelijkheden van dienstverlening vanuit De Sprankel (tel 06 37303392) blijft ongewijzigd.


www.ruiterkampuitvaart.nl