Kijkje in de keuken van de Gelderse maakindustrie tijdens de Maakdagen

Regio - Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni staan de Gelderse ambachten en industrie in de schijnwerper tijdens de Maakdagen 2016. Gelderse bedrijven, ambachtslieden en erfgoedinstellingen kunnen gratis meedoen. Dat kan door een activiteit te organiseren die toegankelijk is voor een breed publiek. Of door scholen te betrekken en de makers van de toekomst te interesseren voor een baan in de maakindustrie. Aanmelden van een activiteit kan tot 15 mei via gemaaktingelderland.nl/DoeMee.

Bedrijven die hun deuren openen, mogen rekenen op veel bezoekers. "Tijdens een open huis kunnen bedrijven hun verhaal vertellen. Hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld in de tijd? En wat is de invloed daarvan geweest op onze maakcultuur?", licht Josan Meijers, gedeputeerde Cultuur & Erfgoed toe.
Gelderland staat bekend als dé maakprovincie van Nederland. Dat hebben we te danken aan onze rijkdom aan grondstoffen zoals hout, klei, ijzer en voedsel." Bedrijven die meedoen met de Maakdagen 2016 doen vanuit maatschappelijk oogpunt iets goeds voor hun omgeving. "We hopen dan ook dat zo veel mogelijk bedrijven hun deuren willen openstellen op 3 en 4 juni".

Trots op het bedrijf
De makers van Kuijpers Bouw Heteren bieden tijdens de Maakdagen een interessant kijkje achter de schermen op hun bouwplaats van 14 appartementen in Oosterbeek. Tijdens de open dag op zaterdag 4 juni vertellen onder andere timmermannen, metselaars en projectleiders over hun werk en geven ze uitleg over bijzondere bouwdelen. "Wij houden elk jaar een open dag tijdens de Dag van de Bouw. Meedoen met de Maakdagen 2016 past precies bij ons bedrijf. Ook scholieren die interesse hebben in een bouwopleiding zijn van harte welkom. Wij zijn trots op de bouwsector en willen dit graag aan het grote publiek laten zien", zegt Danny Meerwijk-Sterrenburg van Kuijpers Bouw.


www.gemaaktingelderland.nl