Het schoolvoetbaltoernooi vond 20 april onder perfecte weersomstandigheden plaats. Foto: PR
Het schoolvoetbaltoernooi vond 20 april onder perfecte weersomstandigheden plaats. Foto: PR Foto:

Jongens en meisjes van basisschool De Leer winnaars van het schoolvoetbaltoernooi

Kampioenen dringen door tot de regiofinales op 11 mei in Apeldoorn

HENGELO - Woensdagmiddag 20 april was het een drukte van belang op sportpark Het Elderink. Waar normaal de PAX teams spelen waren op deze middag de leerlingen van de basisscholen uit Hengelo, Keijenborg en Bekveld actief voor het jaarlijkse scholenvoetbaltoernooi.Onder ideale omstandigheden werd er, onder grote belangstelling, fanatiek gestreden om de prijzen.

Winnaar bij de jongens A is geworden De Leer uit Hengelo. Bernardus uit Keijenborg behaalde evenveel punten, maar De Leer had een beter doelsaldo. Rozengaardsweide eindigde als derde en Pierson als vierde.
Bij de meisjes A was het ook spannend. Uiteindelijk ging ook hier De Leer er met de hoofdprijs vandoor. Op basis van doelsaldo bleven zij net als bij de jongens A Bernardus uit Keijenborg voor. Pierson eindigde op de derde plaats, gevolgd door Rozengaardsweide.
In de categorie Jongens B waren drie teams actief. Het team van de Bernardusschool uit Keijenborg werd na felle strijd eerste, gevolgd door Rozengaardsweide en Bekveld.

In de categorie meisjes B waren eveneens drie teams ingedeeld. Het team van Rozengaardsweide B werd hier eerste, gevolgd door Bernardus B en Pierson B.
De organisatie kan terugzien op een geslaagd toernooi. Alle deelnemers kregen een door de KNVB beschikbaar gesteld vaantje cadeau en een verrassing van Albert Heijn en Plus.

De winnaars van de jongens A-poule en van de meisjes A-poule gaan door naar de regiofinale. De wedstrijden van de regiofinale worden gespeeld op woensdag 11 mei op de velden van CSV Apeldoorn.