Keiaosers presenteert Bronckhorst Mooiste

Met wijziging van naam fietstocht slaat toerclub de Keiaosers een nieuwe weg in

HENGELO/KEIJENBORG - Toerclub Keiaosers slaat op Tweede Pinksterdag een nieuwe weg in met de organisatie van haar welbekende fietstochten vanuit Hengelo en Keijenborg. Met de naamswijziging van Omloop van de Graafschap in Bronckhorst Mooiste gaat de club al haar aandacht schenken aan de recreatieve familietocht. De activiteiten voor de racefietsers vinden pas in september plaats.

Graag willen de leden met het organiseren van dit jaarlijkse fietsevenement hun steentje bijdragen aan de leefbaarheid en de gezelligheid in Hengelo, Keijenborg en de omliggende buurtschappen.

Club vestigt aandacht op recreatieve familietocht

Met daarbij een feestelijke aankleding van het randgebeuren rondom deze tocht, wil de club zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om er een 'lekker dagje uit' van te maken.
Op dit moment wordt er volop gewerkt aan het invullen van het complete programma voor dit gezellige fietsfestijn.

De startmogelijkheden van 10.00 tot 12.30 uur bij Coens Tapperij in Keijenborg en bij Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo zijn reeds besproken, net als de pauzegelegenheden onderweg.

Gepijlde routes
De geheel gepijlde routes van 30, 45 en 60 kilometer zijn in grote lijnen klaar. Het spoor zal de deelnemers door de prachtige omgeving van Zelhem en Varsseveld voeren.

Op de 30 kilometer route zal er een tussenstop zijn in het sfeervolle Koetshuis van Kasteel de Slangenburg.
De deelnemers van de langere afstanden hebben hun eerste pauzeplek in het geheel verbouwde Kulturhus in Westendorp.

E-bikes
Op veler verzoek van het groeiende aantal E-bikers op de elektrische fiets, is er een 60 kilometer route toegevoegd tijdens Bronckhorst Mooiste. Voor deze fietsfanaten ligt er een verrassend leuk uitstapje over de kerkepaden rondom Sinderen in het verschiet. Voor de invulling van de feestelijke omlijsting is men op dit moment volop bezig.

Binnenkort is er meer info te vinden op de website.


www.keiaosers.nl