De 'rolstoel-wandel'driedaagse dit jaar in mei. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
De 'rolstoel-wandel'driedaagse dit jaar in mei. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Roll-Over Bronckhorst 2016 vanuit
Vorden, Warnsveld en Drempt

REGIO – Donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei staat de twaalfde editie van Roll-Over Bronckhorst op het programma. De 'rolstoel-wandel'driedaagse staat bij velen al jaren op de agenda.

De organisatie van de Roll-Over Bronckhorst is al die jaren in handen van de Roll-Over Commissie van de Zonnebloem afdeling IJsselstreek. Daarbij worden ze ondersteund door de Zonnebloem afdelingen. Extra ondersteuning krijgen ze dit jaar van de Zonnebloem afdelingen Vorden, Warnsveld en Drempt waar dit jaar de startplaatsen zijn. Daarnaast is er veel financiële steun vanuit het bedrijfsleven, de gemeente en de vaste hoofdsponsor. "Regiobank Steenderen-Warnsveld is al twaalf jaar een vaste waarde. Harold en Babs Achterkamp voelen zich betrokken bij dit evenement", vertelt Roll-Over Commissievoorzitter Jan Visser.

De organisaties van de Roll-Over vraagt veel van de vrijwilligers, extra inzet van hulpmiddelen en legt daarmee ook een groot beslag op de financiële middelen. Daarom heeft de organisatie moeten besluiten om dit jaar de kosten voor deelname iets te verhogen. "Maar daarvoor krijg je ook iets. Alle ondersteuning en voorzieningen zoals toiletten, rolstoelen et cetera zijn aanwezig en deelnemers krijgen een kop koffie met iets lekkers bij de pauzeplekken", vult medecommissielid Josephine Steffens aan. "We regelen en organiseren alles om deelnemers drie mooie dagen te bezorgen."

De Roll-Over Bronckhorst is nog geen landelijke activiteit, maar steeds meer deelnemers komen van buiten de streek. "We hebben wel last van de veranderende zorg. Door de steeds hogere indicatie kunnen bijvoorbeeld bewoners van de woonzorgcentra niet meer drie dagen deelnemen. Er is geen tijd meer voor en geen vrijwilligers beschikbaar", legt Jan Visser uit, die deze ontwikkeling betreurt. "Mensen kunnen zich zelf aanmelden. De Zonnebloem blijft mensen bezoeken en bij de maatschappij betrekken."

Ook zijn jongeren van harte uitgenodigd zich aan te sluiten als vrijwilliger. "Voor de Roll-Over als vrijwilligersorganisatie is het lastig het hoofd boven water te houden. Het gaat ook de jeugd aan, zij zijn de ouderen van later", vindt Jan Visser. "Leden van de Jeugd Lions,de Leoclub, studenten zorg van het Graafschap College, hebben zich al aangemeld voor de zaterdag. "We waarderen alle hulp die we krijgen."

Voor drie dagen worden drie prachtige routes uitgezet, waar rolstoelers met duwers en scootmobielen voor drie dagen, of een dag aan kunnen deelnemen. "We hopen op goed weer, maar dat hebben we niet in de hand", lacht Jan Visser. "Iedereen doet in elk geval zijn best er weer wat moois van te maken."

Informatie over startplaatsen:
Donderdag 26 mei: Lindese Molen, Lindeseweg 29, Vorden.
Vrijdag 27 mei: GG-net Warnsveld, Vordenseweg 12, Warnsveld.
Zaterdag 28 mei: Garvo BV, Molenweg 38, Drempt.

Meer informatie over de Roll-Over, de Vrienden en aanmelden, zowel voor deelnemers als duwers en scootmobielen, is te vinden via de website of op facebook.


www.rolloverbronckhorst.nl

www.facebook.com/rolloverbronckhorst