Het mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen. Foto: PR
Het mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen. Foto: PR

Land- & Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

ZELHEM - Vorig jaar manifesteerden zich 235 standhouders en trok de Land- & Tuinbouwbeurs Oost-Nederland bijna 19.000 geïnteresseerden. De pijlers voor de komende editie die van dinsdag 31 mei tot en met donderdag 2 juni plaatsvindt zijn gericht op driehonderd standhouders en 25.000 bezoekers. De organisatoren van de vakbeurs willen dit jaar de beurs nog breder trekken voor bezoekers en exposanten waarin Gelderland, Twente, Brabant en Duitsland centraal staan.

Door Jan Hendriksen

Door het uitnodigingsbeleid nog uitgebreider in te zetten, zullen op deze manier nog meer agrariërs de weg weten te vinden naar Zelhem, zo verwacht beursorganisator CNO-Expo. De beurs zal onder andere worden uitgebreid met diverse nieuwe thema's en congressen zoals een congres 'Marktmacht', een loonwerkersmorgen inclusief lunch, een congres Intensieve Veehouderij, een Tuin- & Erf plein, een Jacht Paviljoen, een 'Flirt Tent', Eten en Daten voor vrijgezelle agrariërs, een biologisch paviljoen en een live fokveeveiling. Drie dagen lang is Zelhem eind mei en begin juni hét trefpunt voor ondernemende melkveehouders, akkerbouwers en agrariërs met een gemengd bedrijf en bosbouw.

Alle informatie is tijdens de vakbeurs voorhanden welke bezoekers direct in hun bedrijf kunnen toepassen. Deze vakbeurs is de perfecte gelegenheid om live ontmoetingen om te zetten in direct zaken doen. De locatie van de Land- & Tuinbouwbeurs is te vinden op de hoek van de Ruurloseweg en Petersdijk tussen Zelhem en Ruurlo. De beurs is dagelijks van 13.00 tot 22.00 uur geopend.

wordt georganiseerd door beursorganisator CNO-Expo uit Rijssen. CNO-Expo is gespecialiseerd in het organiseren van vakbeurzen. Het beursconcept dat gehanteerd wordt laat zich omschrijven als innovatief, actueel, dynamisch en professioneel, waarbij het overbrengen van marktkennis centraal staat..


Zang- en ontmoetingsdienst Achterhoek

ZELHEM - Zondagavond 3 april is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, georganiseerd door stichting De Opdracht. De dienst zal plaatsvinden in cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat ds. P. Passchier uit Veenendaal voor. Het gospelkoor Inspiration-Vorden werkt mee aan deze dienst. De samenzang wordt begeleid door Kees van Dusseldorp, piano. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.
(zie advertentie elders in dit blad)


Geweldige avond bij de Vrouwen van Nu

VORDEN - De Vrouwen van Nu afdeling Vorden hadden woensdag 16 maart een geweldig mooie avond. De avond was georganiseerd door het eendagsbestuur. Dus was het een verrassing wat er op het programma stond, ook voor het gewone bestuur. Desondanks was er een geweldige opkomst van de dames, de zaal bij de Herberg zat helemaal vol.

Het eendagsbestuur had mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen uitgenodigd. Maar liefst 32 mannen betraden het podium, waardoor het podium helemaal vol stond. Er werden prachtige liederen gezongen van onder andere Simon en Garfunkel, Boh Foi Toch en nog diverse andere populaire songs.
Het geheel werd op humoristische wijze aan elkaar gepraat door dirigent Arie, die de nodige moppen vertelde. De dames hebben zich geweldig vermaakt. Echt een aanrader.