Notaris Kleinburink vertelt over praktische juridische zaken. Foto: PR
Notaris Kleinburink vertelt over praktische juridische zaken. Foto: PR

KBO afdeling Keijenborg ontvangt de notaris

KEIJENBORG - Op donderdagmiddag 18 februari organiseerde KBO afdeling Keijenborg in clusterverband een informatiemiddag verzorgd door de Heer Kleinburink, notaris van Notariskantoor Tap & van Hoff.

Om 14.00 uur opende de voorzitter Marijke Hilderink van de KBO afdeling Keijenborg de middag. Ze heette een ieder van harte welkom en was zeer verrast door de volle zaal. Ongeveer 65 personen hadden de weg naar de Horst gevonden om informatie te krijgen over erfenissen en aanverwante onderwerpen. Ze wenste iedereen een nuttige middag en gaf daarna het woord aan de spreker van de middag, de Heer Kleinburink.
Na een korte introductie van de notaris, werden aansluitend allerlei zaken doorgenomen. Het programma bevatte onder andere onderwerpen als erfrecht, praktische zaken na overlijden, zorgbijdrage 2016, schenken en levenstestament. Al deze punten werden uitvoerig behandeld en met voorbeelden uit de praktijk duidelijk gemaakt. Dat iedereen geboeid was door hetgeen werd verteld, moge blijken uit het feit, dat de notaris geregeld werd onderbroken door vragen vanuit het publiek. Hierdoor ontstond er een mooie wisselwerking tussen de spreker en zijn publiek. Om 15.30 uur was er een korte pauze, waarin de aandacht even op iets anders kon worden gelegd.
Na de pauze vervolgde de notaris zijn relaas met onder andere onderwerpen als vermogen en de oude dag, eigen bijdrage voor verzorging- of verpleegtehuis en een goed onderbouwd fiscaal testament. Al het besprokene was als samenvatting vastgelegd in een boekwerkje, dat door de
aanwezigen als naslagwerk kon worden meegenomen.

Nadat de notaris om circa 16.30 uur zijn verhaal afrondde, nam de voorzitter het woord en dankte de heer Kleinburink hartelijk voor zijn toegankelijke en gepassioneerde manier van presenteren, waardoor de soms zeer ingewikkelde materie zeer inzichtelijk werd. Gevolgd door een warm applaus van de aanwezigen. Hierna bedankte ze alle aanwezigen voor hun komst en inbreng, en wenste alleen een wel thuis. Tot slot deelde ze nog mee, dat de volgende bijeenkomst in clusterverband wordt gehouden bij zaal Leemreis in Hengelo met als onderwerp Alzheimer, te verzorgen door het Slingeland Ziekenhuis. Deze informatiemiddag is 16 maart 2016 om 14.00 uur.


ANBO Hengelo/Steenderen hield
ledenveradering

Treurig besluit

HENGELO/STEENDEREN - Op woensdagmiddag 17 februari hield ANBO Hengelo/Steenderen haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Met 64 belangstellenden was het een druk bezochte middag waarin het bestuur verantwoording wilde afleggen over het jaar 2015 maar centraal deze middag stonden de ontwikkelingen binnen ANBO Nederland.

ANBO Hengelo/Steenderen heeft ook veel last gehad van deze gebeurtenissen. De rekening is geblokkeerd, de penningmeester heeft alle financiƫn in moeten leveren en het aantal leden is drastisch afgenomen. Ook een ledenlijst mag de afdeling niet meer in haar bezit hebben in verband met de wet op de privacy.
Tijdens de ledenvergadering is ruimschoots de tijd genomen om met de leden de discussie aan te gaan en te bespreken: "Hoe gaan we verder?"
ANBO heft per 1 juli 2016 alle afdelingen op. Er bestaat dan geen bestuur in de huidige vorm, met voorzitter, secretaris en penningmeester, maar afdelingen worden omgevormd tot activiteitenteams die vanuit het ANBO hoofdkantoor ondersteund gaan worden met budget en eventueel opleidingen.

De activiteiten moeten binnen een bepaald kader vallen: Reizen, Cultuur, Beweging en Sport, Spel en Ontspanning, Voorlichting, Educatie en Hulpdiensten en Lokale Voorzieningen. Elk ANBO Lid kan een activiteit opzetten en dat voorzien van een beschrijving voor financiƫle ondersteuning indienen. De activiteiten worden op de website gezet en via een activiteitenkalender of in de plaatselijke krant. Ieder ANBO Lid kan deelnemen aan de activiteit maar er wordt wel een eigen bijdrage gevraagd. ANBO Hengelo/Steenderen maakt dan ook geen deel meer uit van het Seniorenconvent, het overlegorgaan tussen gemeente en ouderenbonden.

Deze ommekeer in de werkwijze van ANBO heeft het bestuur van Hengelo/Steenderen doen besluiten om na het opheffen van de afdelingen per 1 juli 2016 te stoppen met alle verdere voortgang van activiteiten. Het voltallige bestuur van ANBO Hengelo/Steenderen is boos en verdrietig dat na ruim achttien jaar een goed functionerende afdeling zo ten onder moet gaan. Na een korte schorsing is er een bijzondere ledenvergadering gehouden en daarin is het volgende besluit genomen:
ANBO Hengelo/Steenderen houdt per 1 juli 2016 op te bestaan maar er komt wel een nieuwe seniorenvereniging voor in de plaats: Seniorenvereniging Hengelo-Steenderen (S.H.S.). Notaris Blankestijn uit Zelhem heeft statuten opgesteld voor deze nieuwe vereniging en op de ledenvergadering is het aan de aanwezigen voorgesteld en in stemming gebracht. Met 63 stemmen voor en 1 stem tegen is de oprichting van S.H.S. een feit. De eerste leden hebben zich al opgegeven.

Na afloop van deze enerverende middag was er een stamppotbuffet. Men kon genieten van hutspot, zuurkool en boerenkool met worst en hachee en ribbetjes. Een heerlijk en goed verzorgd buffet waar iedereen lekker van gegeten heeft.