Huldiging kampioenen V.A.M.C. de Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink
Huldiging kampioenen V.A.M.C. de Graafschaprijders. Foto: Henk Teerink

Gezellige feestavond V.A.M.C. de Graafschaprijders

VORDEN - Afgelopen zaterdagavond was de jaarlijkse feestavond van motorvereniging V.A.M.C. de Graafschaprijders bij café restaurant De Herberg in Vorden. Het was zoals gewoonlijk een gezellige drukte. Een aantal dames en heren werden gehuldigd in verband met hun 25, 40 en 50-jarig lidmaatschap.

Joop Wuestenenk, oud voorzitter was de enige dit jaar met een vijftigjarig jubileum. Allen kregen een speldje en grote bos bloemen mee naar huis. De clubkampioenen en enduro kampioenen werden gehuldigd. Roan Davids, Collin Schellen, Mike Roes, Joost Mokkink, Remco Toonk en Richard Enzerink zijn respectievelijk de kampioenen in de klassen: 50, 65, 85, 125cc jeugd, Open-klasse en recreanten. Helaas was niet iedereen aanwezig. Een aantal enduro rijders, waaronder Bas klein Haneveld, was op trainingsstage in Spanje ter voorbereiding op het aankomend EK en ONK seizoen. Diegenen die niet aanwezig konden zijn hadden eerder deze week de prijs al ontvangen van voorzitter Johannes van Kempen.
Mark Wassink en Peter Lenselink namen de prijzen in ontvangst voor het V.A.M.C. 1 enduro clubkampioenschap dat ze met overmacht hadden gewonnen met hun maatjes Bas Klein Haneveld en Robin Nijkamp. Daarnaast liet voorzitter Van Kempen weten bijzonder trots te zijn op de twee Nederlands kampioenen die de club heeft. Klein Haneveld werd individueel kampioen in de categorie E2 en Alex v.d. Broek deed het zelfde in de klasse EV-40 bij de enduro. Naast deze heren vielen Jan Willem Arendsen en Maurice v.d. Berg ook in de prijzen.
Dit jaar werd de wisseltrofee uitgereikt aan een sportploeg. Bij de zesdaagse in Slowakije wist het clubteam van de V.A.M.C. met Lucas Dolfing, Robin Nijkamp en Bas Klein Haneveld er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Ook kregen de 'drie Musketiers' Klein Haneveld, Nijkamp en Dolfing een oorkonde. De kampioenen die naar voren werden gehaald bij de afdeling toer waren Henk Mokkink en Rob Reerink. Zij mochten de bekers en bloemen in ontvangst nemen voor kampioen binnenland en buitenland. De Schoenaker trofee ging naar Henk Mokkink.