Door een geslaagde allerlaatste doelpoging bij de D1, wordt nipt gelijkspel behaald. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus heren senioren 1 nog steeds op degelijke tweede plaats

HENGELO - Zondag 14 februari speelden alleen de Dames Senioren een uitwedstrijd. Op de tribune van Sporthal de Kamp zag het vele publiek een dag sportieve wedstrijden. Behaalden de jeugd D1 en de Heren Senioren 2 een gelijkspel, de Heren B1, Heren Senioren 1 en de Heren C1 behaalden winstpunten.

De Quintus Dames Senioren 1 begonnen niet gretig genoeg in de wedstrijd tegen de dames van the Flyers in het Arcus Sportcentrum in Wijchen. Daardoor kwamen ze al snel op achterstand. Vanaf tweede deel eerste helft ging het wat beter. Tweede helft ging het goed en kwam Quintus terug tot 18-14. Helaas scoorden the Flyers de laatste paar minuten nog een aantal keren. Eindstand 22-15.
Quintus E1 speelde in Sporthal de Kamp tegen Minerva E2. Dit team is nieuw in de competitie. De meiden van Quintus waren heer en meester in de wedstrijd. Iedereen scoorde vandaag één of meerdere keren. Eindstand 22-0.

De D1 speelde een spannende wedstrijd waar de jongens en meisjes goed spel lieten zien tegen Erica 76. De wedstrijd ging lang gelijk op, wat betreft scores. Quintus stond lang twee puntjes voor maar werden ingehaald door het goed spelende team van Erica. In de laatste minuut werd het toch nog een gelijk spel. Uitslag 7-7. De Heren B speelde een prima wedstrijd tegen UGHV HB1. In de eerste helft scoorde het gastteam als eerste, maar Quintus nam snel voorsprong, ruststand 8-6. In de tweede helft bleef Quintus op voorsprong. Mede door uitstekend keeperswerk kreeg de tegenstander weinig kans tot scoren. Eindstand 18-11. De C meiden speelden thuis tegen Erix DC1 uit Lichtenvoorde. De eerste helft moest Quintus aanvallend maar vooral ook verdedigend een beetje opwarmen, waardoor ze op een achterstand van 2-9 kwamen te staan. De tweede helft ging steeds beter. Eindstand 10-13.

De Heren 1 van Quintus moesten aantreden tegen Swift Arnhem 3. In een eenzijdige wedstrijd start Quintus uitstekend, wat resulteerde in een 15-0 tussenstand, een ongelooflijke start. Quintus liet daarna de teugels wat vieren. Eindstand 31-18. De heren staan nog steeds op een degelijke tweede plaats met vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers. Quintus HS2 speelde deze zondag thuis tegen Huissen HV HS2. De gasten hadden het beste van het spel en bouwden al snel een voorsprong van enkele doelpunten op. Ruststand 12-9. Na rust bouwde Huissen de voorsprong verder uit en leek het een eenvoudige winstpartij voor de gasten te worden. De mannen van Quintus knokten zich in het laatste kwartier echter sterk terug tot een eindstand van 19-19. HC1 speelde een goede wedstrijd tegen AHV Achilles. Vanaf het eerste moment waren de Quintus jongens 'on de lead'. De keeper was lang en ze kregen de opdracht laag te gooien. Dat deden ze dan ook. Het ging gelijk op naar een eindstand van 16-15, gewonnen. Nu een weekje rust en dan tegen Borhave, de koploper.

Programma 19 februari: 20:00 uur Quintus DR1 - Reehorst DR1 in de Kamp Hengelo.

Programma 21 februari:
10:35 uur Duiven E1 - Quintus E1: Sportcentrum Triominos Endesprong, Duiven, 10:45 uur Erica '76 HS1 - Quintus HS1: Theothorne, Dieren, 11:55 uur Erica '76 HS2 - Quintus HS2: Theothorne, Dieren, 12:05 uur AAC / Swift A. D3 - Quintus D1: Rijkerswoerd, Arnhem, 13:00 uur Huissen HV HB1 - Quintus HB1: de Brink, Huissen.