Door groot en klein werd er gesnuffeld tussen de schoolspullen op zoek naar iets bruikbaars. Foto: Alice Rouwhorst
Door groot en klein werd er gesnuffeld tussen de schoolspullen op zoek naar iets bruikbaars. Foto: Alice Rouwhorst

Verkopen van overbodige schoolspullen voor Gambia

STEENDEREN – Van de vijf fusiescholen uit Steenderen, Baak en Olburgen die nu de Pannevogel vormen, is afgelopen zaterdag de overgebleven inboedel verkocht aan belangstellenden. De opbrengst is voor scholen in Gambia.

Voeg het overgebleven meubilair van vijf gefuseerde scholen bij elkaar en je kunt zo weer een school inrichten.

Aantal bezoekers is boven verwachting

Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling van de verzameling aan spullen afgelopen zaterdag in de St. Joannes. Ze waren bestemd voor de verkoop en de opbrengst ervan voor het goede doel. Al voor aanvangstijd verzamelden zich koopjesjagers voor de nog gesloten deuren van de school. Vanaf half tien konden ze hun slag slaan.
Het schoolgebouw werd gedurende de verkoopdag steeds leger doordat vele belangstellenden iets vonden voor een prikkie tussen het aangeboden goed. Uiteraard waren er heel veel tafels en stoelen in verschillende soorten en maten, maar ook bureaus en bureaustoelen, (open) kasten en leer- en spelmateriaal voor met name peuters en kleuters. Veel belangstelling was er voor de vele verschillende (land)kaarten en stempels. Deze gingen als warme broodjes over de toonbank. De vele vrijwilligers waren zeer tevreden over de opkomst en de verkoop. "Het aantal bezoekers is boven verwachting. Het loopt de hele ochtend al lekker door. Ik ben in Gambia geweest en heb met eigen ogen gezien hoe de kinderen het daar hebben. Dan doe ik dit werk met plezier, daar hoefde ik geen moment over na te denken," zegt één van de vrijwilligers. De opbrengst van de verkoop is voor scholen in Gambia die door de Stichting PRO8 waar de Pannevogel onder valt, gesteund worden.