De toneelgroep van 't Brooks Toneel uit Ruurlo. Foto: PR.
De toneelgroep van 't Brooks Toneel uit Ruurlo. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Brooks Toneel speelt weer in Hengelo

HENGELO - Het Brooks Toneel uit Ruurlo speelt na een afwezigheid van twee jaar, naast de drie uitvoeringen die men in januari in Ruurlo speelde, ook weer een voorstelling op 20 februari om 20.00 uur in Ons Huis in Hengelo.

Tot en met 2013 speelde Brooks Toneel exclusief voor de vrouwenvereniging NVEV. Deze vereniging hield echter op te bestaat en daarmee ook de voorstelling van het Brooks Toneel. Dat vonden de spelers en bezoekers erg jammer. Reden dus om dit nieuw leven in te blazen en voor iedereen toegankelijk te maken.

Dit jaar speelt Brook Toneel 'Een verhuizing en andere ongemakken', een komedie in drie bedrijven geschreven door Carl Slotboom. Richard en Dorris Koenen kopen een leegstaand herenhuis. Volgens de overbuurvrouw Cornelia Zijtveld heeft de vorige bewoner zijn vrouw vermoord en gebeuren er sindsdien vreemde, en onverklaarbare dingen in het huis. Een spiritistische seance, onder leiding van het medium Mathilde Hoekstra, moet uitkomst bieden.

De zaal is open om 19.00 uur. Kaarten à zes euro zijn telefonisch verkrijgbaar of via het contactformulier op de website.


(0575) 463555

www.onshuishengelogld.nl