Lady & the Vageband speelt tijdens HENGEL ROCKS. Foto: PR
Lady & the Vageband speelt tijdens HENGEL ROCKS. Foto: PR

Vier Hengelse bands op het podium van HENGEL ROCKS

HENGELO - Op zaterdag 27 februari vindt de eerste editie van HENGEL ROCKS plaats. In café De Zwaan in Hengelo zullen oude helden en jonge honden het publiek laten rocken, twisten en pogoën.

In Hengelo bruist het vanaf de jaren '60 al van muzikaal talent. Het wordt dan ook tijd dat er eens greep wordt gedaan in deze rock 'n roll poel! Hiermee is een nieuw festival geboren: HENGEL ROCKS. Vier rockbands, één podium en één lokaal goed doel. Dat is het concept waarmee Outburst Events dit festival op poten zet. Bij de entree staat een melkbus voor een donatie aan Zwembad 't Elderink.
Het was in de zomer van 2000 dat bij 't Elderink twee kameraden besloten een band te beginnen: Lady & the Vageband. Kernwoorden voor de band zijn: veel plezier en lol maken, interactie met het publiek en een 100% inzet. Dit wordt nog eens versterkt door een enthousiaste zangeres en een breed scala aan instrumenten waarmee de band zich bedient: van gitaar tot saxofoon, van synthesizer tot banjo. Een accordeonist hebben ze niet, maar die heeft de volgende band wel: Grolschbusters. Punkrock met folkinvloeden, opgericht in 1989. Café De Zwaan is hun thuisbasis, waar elk najaar het illustere Beat the Boktor Fest plaatsvindt. Na een roerige beginperiode is de band uitgegroeid tot een band van formaat, die elke optreden vol gas gaat! Helaas heeft de lokale legende The Hurricanes af moeten zeggen vanwege privé-omstandigheden. Eén Hurricane kan er wel bij zijn; Wim Heijink speelt namelijk óók in Jonny & the D4C's. Deze band is afkomstig uit het Hengelose buurtschap Varssel en is twee jaar geleden geformeerd rond de Engelse leadzanger/gitarist Jonny Lawson. De avond wordt afgesloten met Underkoffer in de oude bezetting! Underkoffer heeft zijn eigen stijl die niet aan een label te koppelen is. Ze brengen verscheidene nummers uit de 50's tot aan nu naar café De Zwaan.
Dit wordt een avond met bekenden op en voor het podium! Meer informatie is te vinden op facebook.


www.facebook.com/outburstbookings


Tennisvereniging Het Elderink

HENGELO - Zaterdag 12 maart wordt bij Tennisvereniging Het Elderink de 'Slag om Baan 6' gehouden, georganiseerd door de WOB-commissie: Rob Besselink, Harald Stapelbroek, Mattijn Bosch en Sonja Doenbeek.

Wie het leuk lijkt om met vrienden, buren, familie et cetera een potje te tennissen, pakt de kans tijdens de 'Slag om Baan 6'. Het doel is om kennis te maken met tennis en de vereniging en samen te strijden om de titel: 'Winnaar van de Slag om Baan 6'.

Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 12 maart. Het idee: deelname is gratis, het toernooi is voor leden en niet-leden, deelnemers hebben geen tenniservaring nodig, leeftijd deelnemers vanaf zestien jaar, minimaal twee personen in een team, aantal personen in team onbeperkt. Na een middag tennissen is er een gezellige muzikale afterpary. Deelnemers tennissen met elkaar, mix of dubbel door elkaar. Individuele aanmelding is ook mogelijk. Graag zelf rackets regelen. Mocht er toch behoefte zijn aan een extra racket, dit graag voorafgaand doorgeven.

Meer informatie op de site. Aanmeldingen via email wobhetelderink@gmail.com of volg ons via facebook: Het Elderink.


www.hetelderink.nl