Licht-boodschap vanuit het hele land, ook uit Steenderen. Foto: PR
Licht-boodschap vanuit het hele land, ook uit Steenderen. Foto: PR

'Licht-boodschap' vanuit het hele land

STEENDEREN - Met groot enthousiasme ging een groep jongeren vanuit de beide Steenderense kerken op vrijdagavond 5 februari aan de slag bij het Sirkelslag-programma. Net als jongeren uit honderden andere plaatsen in ons land gingen ze intensief aan het werk met de thema's 'delen' en 'licht'.

Landelijk
Sirkelslag is een landelijke activiteit, waarbij het gaat om creativiteit, teamspirit en vooral heel veel plezier. De Steenderense jongeren verzamelden zich hiervoor in kerkelijk centrum Het Anker. Door middel van een live-verbinding met spel-leider Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma's als Checkpoint en Zapplive, kregen de deelnemers in het hele land diverse opdrachten.

Opdrachten
Deze vereisten soms inspanning, maar leverden vaak ook hilarische situaties op. Wat te denken van een oefening in 'delen en samenwerken', waarbij de ene deelnemer, waarvan de armen gespalkt zijn, de andere -geblinddoekte- deelnemer een boterham helpt eten. Maar ook het schrijven en uitvoeren van een eigen 'Haka' was een opdracht. De 'Haka' is bekend als de traditionele Maori-dans die de rugby-spelers uit Nieuw-Zeeland voor iedere wedstrijd uitvoeren.

Punten
Al deze onderdelen leverden punten op. Via de internet-verbinding konden de scores worden vergeleken met bijvoorbeeld de Sirkelslag-deelnemers uit andere plaatsen in de regio zoals Gorssel en Angerlo.

Slotopdracht
De slotopdracht was het verspreiden van een boodschap van 'Licht'. Het woord 'licht' kon worden gevormd door de jongeren zelf; maar ook door middel van lichtschilderijen: lange sluitertijd foto's van bewegende lichten op een donkere achtergrond. Deze licht-boodschappen werden vervolgens via Facebook, Whatsapp en Twitter verspreid. Net als vanuit honderden andere plaatsen in ons land, werd deze 'licht-boodschap' die avond ook vanuit Steenderen verspreid. Ze kijken al weer uit naar de Sirkelslag-avond van 2017.