Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink
Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink

Bas Klein Haneveld tweede in Enter

ONK enduro

HENGELO/ENTER - Zaterdag 30 januari werd de Eerste ONK Enduro van dit seizoen gereden. De mannen uit Enter hadden een prachtig parcours uitgezet. De vrijdag voor de wedstrijd lagen de route en de proeven er keurig bij. Helaas gooide op zaterdag Pluvius roet in het eten. De hele dag regen veranderde het parcours in een groot modderbad rondom Enter en Notter.

De organisatie besloot al vroeg om maar vier proeven te laten verrijden in plaats van negen. De akkers en bospaden zouden anders teveel te lijden hebben gehad. Met het oog op de toekomst wilde de vereniging van de 'Reggerit' geen risico lopen om in de toekomst niet meer te kunnen organiseren.
Thierry Pittens was de grote man in de E1 klasse en ging met de grootste beker huiswaarts. In de E2 categorie was er geen kruid gewassen tegen Hans Vogels. De net uit de Dakar Rally terug gekomen Vogels was heer en meester. Robin Nijkamp uitkomend voor WPM Motoren werd keurig tweede voor de als derde geklasseerde Vincent Rikhof. De enige dame in dit grote veld was Nina Klink. Zij werd keurig twaalfde en liet een aantal heren achter zich. Lucas Dolfing en Bas Klein Haneveld waren overgestapt naar de E3 klasse en lieten zien dat het een goede keuze voor hen was. Dolfing won de wedstrijd en Vordenaar Klein Haneveld werd keurig tweede. Bas veranderde niet alleen van klasse maar ook van motormerk. Vorig jaar werd hij nog kampioen op Beta maar was toch niet helemaal gelukkig met de Italiaanse motor. Dit seizoen komt Bas uit voor het Husqvarna Motorcyles Nederland Team. De fun factor om te rijden is weer helemaal terug met de nieuwe motor liet hij na afloop weten. Mark Wassink had de pech dat hij in proef vier ten val kwam wat hem de tweede plaats koste. Jan Willem-Arendsen maakte zijn debuut in het ONK Enduro. Het jeugdlid van de V.A.M.C. deed het geweldig en zette mooie tijden op de klokken. Hij behaalde tijdens zijn eerste officiƫle ONK Enduro de winst in de A1 categorie. De uit Hengelo Gld afkomstige Sjoerd Eskes die dit jaar uitkomt voor het Luchtmobile Brigade Enduro team werd derde in de N2. De meeste regionale rijders kwamen uit in de N3. Rick Timmers en Bart Oosting vochten samen een robbertje uit. Timmers werd achtste en Oosting negende. Tom Berends, Mark Wichink-Kruit en Heinze Mokkink gaven al snel op door diverse problemen vroeg in de wedstrijd.


Winnaars 39e Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi bekend

HENGELO - Afgelopen weekend vonden, na 2,5 maand volleybal, de finalewedstrijden plaats van het Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi. De finalisten werden aangemoedigd door een grote menigte op de tribune. Zowel de teams op het veld als het publiek leverden vandaag weer een topprestatie.

De zondag begon met de finalewedstrijden in de derde klasse, voor zowel de dames als de heren. Bij de heren nam Las Tortitas het op tegen Aj moar schik hebt. Deze wedstrijd werd gewonnen door Las Tortitas. ZV Poar Neem'n is in deze klasse derde geworden. Allen zijn gepromoveerd naar de tweede klasse. De dames van Spice Girls wonnen in de derde klasse van de Amazones. Beide teams zullen volgend jaar strijden in de tweede klasse. Hengelosestraat heeft de derde plek behaald in deze klasse.
Bij de dames tweede klasse speelden The Chica's en de Muppets om te bepalen wie zich winnaar mocht noemen in deze klasse. De Muppets waren te sterk voor The Chica's en zij wonnen deze wedstrijd. Ook zij gaan beide volgend jaar een klasse hoger spelen. De Hoge Es heeft de derde plek behaald. De finale van de heren tweede klasse werd gespeeld door Attamottamotta en Net niet heren 5. Net niet heren 5 wonnen deze wedstrijd en gingen er vandoor met de eer. Beiden gaan door naar de eerste klasse. Teampje Sint Jan is derde geworden.

Vervolgens werden de finale wedstrijden in de eerste klasse gespeeld. Bij de heren speelden Aerofitt en de Hinderlaag. Einduitslag: een overwinning voor Aerofitt die volgend jaar mee mag spelen in de heren Topklasse. De dames finale eerste klasse werd gespeeld door Recreanten Keijenborg die het opnam tegen Vrienden van 't Elderink. De dames uit Keijenborg gingen er uiteindelijk, na drie sets met de overwinning vandoor. Bij de dames zijn de Blokkers en bij de heren De Kominatie geƫindigd op de derde plaats.
De laatste wedstrijd werd gespeeld door de heren in de Topklasse waarbij de Vordenseweg het opnam tegen De Tank. De Vordenseweg mag zich kampioen noemen van de Topklasse. De Keijenburgse Boys hebben de derde plaats bereikt.

Dankzij TD Shows van Thomas Diesvelt was er een erg leuke sfeer in de zaal tijdens de time-outs en tussen de wedstrijden door. Beelden van de sportieve prestaties van deze topteams zijn gemaakt door Ton Halfman en terug te vinden op www.tonhalfman.com. En alle uitslagen van de bijna 350 wedstrijden van het Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi zijn terug te vinden via de website: www.toernooi.nl.
Het 39e Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi zit er weer op. Mede dankzij de inzet van alle spelers, wedstrijdleiding, scheidsrechters, EHBO, sponsoren en commissie Stratenvolleybal was ook dit toernooi weer een megasucces! Met medewerking van TD Shows bleef het nog lang gezellig in Sportkantine De Kamp.


www.tonhalfman.com

www.toernooi.nl


Impressie van de slotdag van het Jentha Fysiotherapie DVO stratenvolleybaltoernooi. Foto: Ton Halfman