Zwemmers van DWV met coach en official. Foto: PR
Zwemmers van DWV met coach en official. Foto: PR

Mandy Snelder goud

ZUTPHEN/TOLDIJK - Mandy Snelder heeft in het weekend van 30 en 31 januari weer aan de GWBK meegedaan in Zutphen, in de categorie senioren open en was een van de jongste deelnemers in die categorie.

Zaterdag 30 januari zwom ze de vijftig meter rugslag. Ze was als elfde geplaatst en is derde geworden in een tijd van 32.77. Ze was superblij.
Op zondag 31 januari moest ze de honderd meter rugslag zwemmen. Hiervoor was ze als tiende geplaatst, zwom bijna drie seconden van haar persoonlijk record (PR) af en heeft goud gehaald in een tijd van 1.09.85. Geweldig gedaan.
Karen heeft een vierde plaats behaald op de honderd meter schoolslag en een tweede bij de vijftig meter schoolslag. Mirte heeft op de honderd meter vrije slag brons gehaald, op de honderd meter schoolslag zilver en op de honderd meter rugslag won ze brons. Danielle is op de honderd meter vrije slag tiende geworden en op de honderd meter rugslag achtste.

Bijgaand een foto van de zwemmers van de Doesburgse Watersport Vereniging (DWV) met de coach en de official. Boven van links naar rechts Mandy Snelder, Karin Snelder, Marion van den Anker en Karen van den Anker. Vooraan links Mirte Bruins en rechts Danielle Staal.


DVO DS1 geeft koploper goed partij

HENGELO - Voor de derde achtereenvolgende keer speelde DVO DS1 tegen een titelkandidaat. Dit keer BOVO uit Aalten, de verrassende koploper van dit moment. DVO gaf goed partij maar kwam net tekort om BOVO te verslaan en moest met 1-3 het onderspit delven.

In de eerste drie sets steeds hetzelfde beeld. De strijd ging tot de twintig gelijk op, maar aan het eind wist BOVO toe te slaan. In de eerste set was DVO zeker niet de mindere, maar verzuimde afstand te nemen door teveel foute opslagen. Na 20-20 maakte BOVO het af met 22-25.
In de tweede set nam DVO brutaal een 4-0 voorsprong tegen BOVO, dat ondanks de fanatieke aanhang bepaald niet als een kampioenskandidaat speelde en vooral afhankelijk was van de sterke nummer 12. Aan het eind ontbrak het bij DVO aan aanvalskracht en finesse om BOVO op de knieën te krijgen: 22-25.
Zo verliep ook de derde set. Eerst ging het weer gelijk op in deze aantrekkelijke wedstrijd. Na de 14-13 stond het plotseling 14-19 en was DVO verslagen. Met 18-25 ging ook deze set verloren.
In de laatste set ging DVO ervoor om een punt te redden. Met Lise Middelkoop, die eerst niet speelde omdat ze niet had getraind, was de aanval sterker en werd de druk op BOVO groter. Nu de winst voor de Aaltense dames binnen was, werd de concentratie wat minder en kon DVO uitlopen naar een 16-11 en 22-15 voorsprong. Uiteindelijk kon met 25-19 de set winnend worden afgesloten, en ging DVO uiteindelijk met 1-3 ten onder. BOVO ging erg tevreden naar huis, omdat beide concurrenten hadden verloren.

Voor DVO is het zaak om in de volgende duels punten te gaan halen. De ploeg staat nog steeds op de zesde plaats, maar de nummers 7 t/m 9 staan dichtbij. Er kan vrij uit worden gespeeld, omdat zowel promotie als degradatie er niet meer in zitten. Zaterdag 6 februari speelt DVO de uitwedstrijd tegen de nummer laatst Longa '59 DS1 om 18.00 uur in de Hamalandhal in Lichtenvoorde.


Uitstap 'Ons Genoegen'

Naar Volendam

VELSWIJK - Het jaarlijkse uitstapje van vrouwenvereniging 'Ons Genoegen' uit Velswijk/Wittebrink gaat dit jaar op woensdag 25 mei naar Volendam, waar een bezoek gebracht wordt aan het voetbalstadion van Volendam, waar in de Skybox van Jan Smit koffie met gebak klaarstaat.

Daarna volgt een rondleiding en presentatie door een virtuele Jan Smit in een 3D Experience, met een presentatie van de Volendamse cultuur. Na de lunch is er nog een 3D Experience, waarin de deelnemers een storm in een vissersboot van 1916 meemaken. Voorafgaande daaraan is er een holografische Volendam-ervaring met decors en uitleg door een gastvrouw in klederdracht.
Op de terugweg wordt gedineerd bij restaurant Ter Horst in Netterden. Om ongeveer 20.30 uur is de bus terug in de Velswijk.

Opgeven kan bij Diny Hilferink (0314-641581) of Annie Kruis (0314-641555). De kosten bedragen € 58,-