Amy verovert de eerste plaats als Anita Meyer. Foto: Theo Janssen
Amy verovert de eerste plaats als Anita Meyer. Foto: Theo Janssen

Kinderen kruipen in de huid van hun idool

BAAK – De jaarlijkse playbackshow in zaal Herfkens was wederom een succes en gezellig. Elk jaar organiseert Jeugd- en jongerenwerk Baak een playbackshow voor de kinderen in het dorp en daarbuiten.

Door Alice Rouwhorst

Negen acts stonden dit jaar in de spotlights. Solo-optredens, met vriendjes of vriendinnetjes, playbackend of live zingend. Net als vorige jaren deden alle deelnemers hun uiterste best om de artiest van hun keuze zo getrouw mogelijk op het podium neer te zetten. De zaal was al gauw goed gevuld met (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en vele andere belangstellenden. Presentator van de avond, Mark van den Bos, heette iedereen welkom en kondigde iedere artiest aan en had een leuk gesprekje met ze. Eliane en Thijmen beten het spits af met het nummer 'YMCA'. Ze vertolkten niet de originele versie van The Village People, maar de nieuwe versie van The Minions. U weet wel, die schattige gele poppetjes die u nu overal ziet. Ze waren niet helemaal geel, maar schattig waren ze zeker. Zij waren hiermee de nummer één in hun leeftijdscategorie, omdat zij de enigen waren. Vervolgens deden de broertjes Jeroen en Sander, samen met vriendje Bjarne de Dikdakkersdans. Zetten ook Bente, Diede en Jasmijn hun beste dansbeentje voor bij de vertolking van het lied 'Lush life' van Zara Larsson. De driekoppige jury, bestaande uit Sarah Schepers, Mieke Mulder en Chris ten Cate, vond hen in deze categorie de nummer één.
Voordat de pauze met de verloting begon smeerden Daan, Pien, Moon en Lise hun keeltjes, omdat zij zelf gingen zingen. Daan zong 'Imagine' van John Lennon en de meisjes zongen een lied van Kinderen voor kinderen. 'Eén been op de stoep' werd de nummer één en het nummer van Lennon, dat sinds de aanslag in Parijs weer nieuwe betekenis heeft gekregen, kreeg de tweede prijs.
Na de gezellige pauze, waarin menig lot verruild werd voor een mooie prijs, playbackten Bente en Diede hun idool Meghan Trainor, verscheen Britt alleen op het toneel als een echte Madonna, Puk als Kinderen voor kinderen en Amy zette een geloofwaardige Anita Meyer neer. Met de nummer 1 hit "Why tell me why' uit de jaren tachtig scoorde Amy ook nu in 2016 de eerste plaats. De tweede plek was voor Bente en Diede en een gedeelde derde plaats voor Britt en Puk. Net als alle andere jaren vond de jury het wel moeilijk om tot een beslissing te komen. Het niveau van alle artiesten was hoog. Geen enkeling ging dan ook met lege handen naar huis. Voor iedereen was er een beker.
Jeugd- en jongerenwerk had ook nog een verrassingsoptreden in petto, namelijk de Kabouterdans. Met z'n allen dansten ze er lustig op los en de hele zaal danste gezellig mee!


Live@ideaal MiRco & de Wijze Mannen

ZELHEM - Woensdagavond 3 februari staan MiRco & de Wijze Mannen centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

'Mirco' is een brutale energieke band van mannen en vrouwen. Met Sophie op drums, Danae op sax en de mannen Justin (Hammond), Nino (bas), Kevin en Mirco op gitaar produceert de band een 'vet' geluid. Zelhem kan deze Amsterdamse band al kennen, want bij het jubileum van Live@Ideaal verzorgde 'Mirco' al een optreden op de Markt in Zelhem.

De band heeft al 'te gekke' optredens gedaan op festivals, radio (3FM, Radio 1) en TV (DWDD), speelde onder andere op Eurosonic/Noorderslag, Paradiso, de Melkweg, de Uitmarkt en tekende in 2013 een platencontract bij Marista. "Het swingende bluesrockgeluid van De Wijze Mannen knipoogt soms nadrukkelijk naar het werk van De Dijk en de Rolling Stones," waren de warme woorden van Giel Beelen en ze kregen de complimenten van Daniël Lohues. Deze maand is er een nieuwe single uitgekomen met de titel 'Hengel Hengel', die geplugd gaat worden in Hilversum. Bij de Wijze Mannen is het altijd lol op het podium en de liedjes bruisen van het leven. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


MiRco en de Wijze mannen op het podium van Live@Ideaal. Foto: PR