Inwoners uit Bronkhorst en omgeving waren aanwezig tijdens eerste informatieavond. Foto: PR
Inwoners uit Bronkhorst en omgeving waren aanwezig tijdens eerste informatieavond. Foto: PR

Informatieavond Energiecoöperatie BoeN een succes

STEENDEREN – Op maandagavond 25 januari vond de eerste informatieavond van Energiecoöperatie BoeN plaats. Inwoners uit Bronkhorst en omgeving waren welkom in Het Anker in Steenderen en kregen een toelichting over de werkzaamheden en projecten van de energiecoöperatie. BoeN presenteerde twee nieuwe projecten: de elektrische deelauto en het collectieve zonnedak.

Vanaf 1 februari verhuurt BoeN een deelauto: een SMART for two full electric. Wilt u ook groen en goedkoop rijden op onze 'eigen' zonnestroom? Word lid van BoeN en rij voor € 10,00 per dagdeel (all-in) ook nog eens duurzaam rond. Samen met de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) werkt BoeN aan een collectief zonnedak binnen de postcoderoos 7223 (hieronder vallen ook de postcodegebieden 7227, 7255, 7234, 7207, 7226, 7221).
Niet ieder dak van elk gebouw is geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. De ligging, de beschikbare en geschikte oppervlakte en de onderhoudstoestand van het dak zijn daarbij van belang. BoeN heeft een dak gevonden dat geschikt is en dat wordt ingezet voor het eerste zonnepaneelproject van de energiecoöperatie: Pasman Motoren en Aggregaten in Baak stelt belangeloos haar bedrijfsdak ter beschikking.

Financieel aantrekkelijk
Heeft u zelf geen geschikt dak, maar wilt u wel graag gebruik maken van groene stroom opgewekt door uw eigen zonnepanelen? Het zonnepaneelproject van BoeN is een aantrekkelijke groene investering en voornamelijk interessant voor particulieren en kleingebruikers (tot maximaal 10.000 KWh per jaar). Mede door een subsidie van de Provincie Gelderland kan er een zeer aantrekkelijke zonnepaneelprijs worden geboden. Om in aanmerking te komen voor deze provinciale subsidie zijn er minimaal 50 deelnemende huishoudens nodig.

BoeN is, naast leden en deelnemers aan de projecten, ook op zoek naar enthousiaste werkgroepleden en een accountant/penningmeester. Daarnaast houdt de energiecoöperatie zich aanbevolen voor dakvlakken die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Wilt u meer weten, lid worden of contact opnemen met Energiecoöperatie BoeN? Ga dan naar de website.


www.boen.nu