Jan Hermans werd Marijke door Hilderink bedankt voor tien jaar inzet in het bestuur. Foto: PR
Jan Hermans werd Marijke door Hilderink bedankt voor tien jaar inzet in het bestuur. Foto: PR

Bestuursverkiezing tijdens algemene
ledenvergadering KBO Keijenborg

Keijenborg - Op woensdag 27 januari werd in de Horst de Algemene Ledenvergadering gehouden van de KBO Keijenborg. Voorzitter Marijke Hilderink kon een groot aantal leden welkom heten. Ze hoopte op een vruchtbare vergadering, waarin ook de leden hun zegje konden doen. Na het herdenken van de overleden leden van het afgelopen jaar, werden de notulen van de vorige jaarvergadering en het jaarverslag van 2015 goedgekeurd.

Het financieel verslag van de penningmeester, en het financieel beleid in het algemeen, had de goedkeuring van de vergadering. Toch stelt het bestuur voor de contributie met € 1,50 te verhogen. Dit vooral met het oog op de teruglopende gemeentelijke subsidie. Dit voorstel werd door de vergadering aangenomen.

Dankzij het werven van sponsoren kon de penningmeester toch met een voordelig saldo afsluiten. Met veel dank aan de penningmeester mocht zij ook van de vergadering een warm applaus in ontvangst nemen. Ook de kascommissie was heel tevreden over het beheer van de financiën.

Bestuursverkiezing
Bij de bestuursverkiezing was de heer Jan Hermans, aftredend en niet herkiesbaar. Door het bestuur werd Leo Rabelink voorgedragen. Hij werd per acclamatie gekozen. Evenals Jan Haarling, die al in het bestuur meedraaide, voor een vorig jaar afgetreden bestuurslid.
Jan Hermans werd hartelijk bedankt voor de tien jaar dat hij in het bestuur zijn krachten aan de KBO heeft gegeven. Met een enveloppe met inhoud een mooi boeket en een dankbaar applaus werd dit bevestigd.
Verder kwamen de vele activiteiten die de KBO organiseert ter sprake. Waaronder ook de fietsvierdaagse, die vorig jaar zo'n succes was, weer in clusterverband. De dames Truus Buil en Riekie Scheers, die dit jaar de organisatie in handen hebben, nemen ons mee naar de Linge. Een heel ander gebied, maar ook een prachtig stukje natuur.

Veertig dagen geen druppel
De laatste weken is er veel gepubliceerd over het overmatig gebruik van alcohol onder senioren. De UNIE KBO geeft hiervoor een speldje uit, in de vorm van een druppel! Veertig dagen geen druppel alcohol drinken, om zelf te zien waar u ingeschaald bent. De voorzitter brengt dit even onder de aandacht van de aanwezigen, door zelf een speldje te laten opspelden, met alle goede voornemens van dien!

Na de vergadering heeft men genoten van 'Time 4 Music'. Muziek die erg in de smaak viel en uitnodigde voor het maken van een dansje. Bij het huiswaarts keren werden alle bezoekers verrast met een mooie linnen tas met inhoud gesponsord door plaatselijke winkeliers en bedrijven.