Hans Schripsema, Heleen Klumper, Pieter Jan Eshuis (v.l.n.r.). Foto: PR
Hans Schripsema, Heleen Klumper, Pieter Jan Eshuis (v.l.n.r.). Foto: PR Foto: Foto: PR

Burgemeester Joosten heropent Sravana

DOETINCHEM - Het gasthuis van Sravana aan de Groot Hagen nummer 2, heeft de afgelopen maanden een grondige verbouwing ondergaan. Alle vijf gastenkamers hebben een royale uitbouw gekregen en zijn daardoor aanzienlijk vergroot. Ook de badkamers zijn in de verbouwing meegenomen en zijn helemaal vernieuwd. Op donderdag 21 januari wordt het vernieuwde gasthuis officieel heropend voor genodigden door de Doetinchemse burgemeester Niels Joosten. Op zaterdag 23 januari houdt het Gasthuis Sravana open huis en zijn tussen 13.00 en 16.00 uur alle belangstellenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Sravana biedt zorg en begeleiding aan mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Deze zorg wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers die een aanvulling zijn op de professionele zorg van de huisarts en wijkverpleging.
Dankzij de (financiële) medewerking van velen kon het Gasthuis de afgelopen maanden worden verbouwd. "Wij zijn enorm dankbaar voor alle steun", aldus Willem Jan Dolk, penningmeester van Stichting Sravana. "We beschikken nu over een gasthuis dat voldoet aan de eisen van deze tijd en dat is belangrijk. Helaas moet ik er ook bij vermelden dat we er, wat betreft de verbouwing, financieel nog niet helemaal zijn. We hopen dan ook van harte dat de Doetinchemse gemeenschap ons wil helpen om de financiën helemaal rond te krijgen." De welwillende medewerking van Sensire maakte het mogelijk om tijdens de verbouwing de zorg voor onze gasten door te laten gaan. "Het was voor ons geen optie om het Gasthuis tijdens de verbouwing te sluiten. Daarmee zouden we te veel gasten duperen. Gelukkig bood Sensire aan dat we tijdelijk gebruik konden maken van een vleugel in verzorgingshuis Het Weerdje. Daar hebben we naar ieders tevredenheid sinds eind juli 2015 onze gasten kunnen opvangen en begeleiden", aldus Heleen Klumper, algemeen coördinator van Sravana.
Ondanks de fantastische medewerking van Het Weerdje, kijkt Heleen uit naar de terugkeer naar het Gasthuis. "We hebben straks vijf kamers, aangepast aan deze tijd. Dat is voor onze gasten en voor onze vrijwilligers heel fijn. En ik ben ervan overtuigd dat het meteen weer heel vertrouwd zal zijn. Met behulp van een stylist is zoveel mogelijk getracht de bekende 'Sravana-sfeer' met de zo eigen huiselijke warmte en rust, in stand te houden. Het zal fijn zijn om straks weer terug te zijn."
De heropening van Sravana krijgt nog een bijzonder tintje. Na ruim 16 jaar neemt voorzitter Hans Schripsema afscheid. Hij draagt de voorzittershamer van de Stichting Sravana over aan Pieter Jan Eshuis. "Hans is een inspirerend man die vanaf het begin Sravana heeft geleid. Hij zal gemist worden, dat is zeker. Maar ik ben eveneens zeker dat we met Pieter Jan een goede opvolger hebben die op zijn eigen manier met ons de toekomst tegemoet gaat", meent Heleen Klumper.

Zaterdag 23 januari zet het Gasthuis Sravana de deuren wijd open voor de Doetinchemse bevolking. "Velen kennen Sravana natuurlijk al. De afgelopen zestien jaar hebben we meer dan vijfhonderd gasten in het gasthuis gehad en daarnaast hebben onze vrijwilligers meer dan driehonderd mensen thuis begeleid. Maar toch zijn er ook nog mensen die ons niet zo goed kennen, of misschien nog helemaal niet. Vooral voor die groep zetten wij zaterdag de 23e januari de deuren open. Onze vrijwilligers laten graag de nieuwe kamers zien en vertellen graag over de zorg die in ons gasthuis of bij de mensen thuis gegeven kan worden." De terugkeer vanuit Het Weerdje staat vooralsnog gepland voor de week van 25 tot 30 januari.
Zie voor meer informatie:
www.sravana.info