Toneelgroep Be-Kiek-Ut. Foto: PR
Toneelgroep Be-Kiek-Ut. Foto: PR

Toneel: 'Drie klepels in een Hoenderhok'

Be-Kiek-Ut

HENGELO/ZELHEM - 'Drie klepels in een Hoenderhok' is een plattelandskomedie van Theo Akkermans, geregisseerd door Ben te Dorsthorst.

Veel gekakel op een kippenboerderij, waar drie generaties van de familie Hoendervanger verstrikt raken in een aantal relaties die het nodige teweeg brengen. Ook de buurvrouw bemoeit zich er mee en het héle dorp spreekt er schande van, is het nu een kippenboerderij of toch een seksboerderij?
Kom 't Be-Kieken op: Zaterdag 23 januari, om 20.00 uur in Ons Huis, Beukenlaan 30, Hengelo. Zondag 24 januari, om 14.30 uur in Ons Huis, Beukenlaan 30, Hengelo. Zaterdag 30 januari, om 20.00 uur in het Witte Paard, Ruurloseweg 1, Zelhem.

De zaal is 45 minuten voor aanvang geopend. Entree zes euro p.p. Reserveren kan via telefoon of de website.


(06) 25239750

www.be-kiek-ut.nl /reserveren


Oliebollentoernooi

Badminton

STEENDEREN - Op 7 januari werd bij Badmintonclub Steenderen het oliebollentoernooi gespeeld. Leden brachten één of meerdere introducees mee. Na een korte winterstop was bijna iedereen weer van de partij, waarbij het met alle meegebrachte gasten een gezellige drukte werd in sporthal 't Hoge Wessel.

Veel oud-leden grepen de gelegenheid aan om ook weer eens een shuttle te slaan en weer bij te praten met iedereen, na soms een lange afwezigheid. Tot over de landsgrenzen werd er getwitterd en één van de oud-leden, nu woonachtig in Duitsland, nam de moeite om af te reizen naar Steenderen. Ook vrienden en familie waren weer van de partij.
Er werd gespeeld in vier verschillende poules van elk ongeveer gelijke speelsterkte. Tussen de partijen door was er in de kantine volop gelegenheid om bij te kletsen en een drankje te nuttigen. Traditiegetrouw zorgde ook dit jaar weer één van de leden voor een flinke hoeveelheid oliebollen.
De avond verliep gelukkig zonder blessures en menigeen gaf aan dat dit soort toernooien voor herhaling vatbaar zijn. De partijtjes waren ook weer een mooie warming-up voor het vervolg van de competitie, die in januari voor alle teams weer z'n vervolg krijgt.
Na afloop was er de jaarlijkse verloting. Met dank aan diverse middenstanders uit Steenderen en omgeving én de leden zelf, was de prijzentafel weer goed gevuld. Aan alle gulle gevers nogmaals hartelijk dank!
Meer informatie over het reilen en zeilen van BC Steenderen lees je op de clubsite, www.bcsteenderen.nl of bel met (0575) 452306.


Winterverhalen bij Woonerf Luscinia

HENGELO - Op zondagmiddag 31 januari komt Jan Alfrink bij Woonerf Luscinia bijzondere winterverhalen vertellen. Ook al lijkt de winter dit jaar maar moeilijk op gang te komen, met deze verhalen komen we zekers in een winterse stemming.

Jan Alfrink is al jarenlang een rasverteller, hij richtte Het Vertelhuis op en nam deel aan de Wereldverteldag en diverse festivals. Zijn verhalen zijn voor jong en oud. Op deze middag neemt hij de bezoekers mee naar verre oorden zoals bij de Russische legende Varenka en het verhaal van Het Wintermeisje, een echt winters sprookje. Hij wordt muzikaal ondersteund door Gemma Alfrink. Tussendoor is er gelegenheid om over de sprookjes en legendes te praten. Deze middag maakt deel uit van het Reuring-project en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Gelderland.
Winterverhalen 31 januari van 15.00-17.00 uur in de kantine van Woonerf Luscinia, Lankhorsterstraat 21, in Hengelo. Vrijwillige bijdrage. Aanmelden en info:
info@woonerf-luscinia.nl