Strijd om titels ONK enduro

nog niet gestreden

70 kilometer lange route met drie proeven tijdens 37e enduro

HENGELO/HARFSEN - Afgelopen zaterdag werd rondom Harfsen de 37e ONK enduro verreden die werd georganiseerd door de H.A.M.A.C. De weergoden waren de club uit Harfsen afgelopen zaterdag gunstig gezind. Ondanks een flinke bui bij de start, bleef het de rest van de dag nagenoeg droog. De regen in de week voorafgaand aan het evenement, gooide gelukkig geen roet in het eten: de route was goed te rijden.

De ronde die gereden moest worden bedroeg 70 kilometer met daarin opgenomen drie mooie proeven. In de verschillende klassen werd nog volop gestreden om het kampioenschap. De spannendste strijd word echter geleverd in de categorie E2, waar Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol elkaar op de hielen zitten. Het verschil bedraagt nog maar 9 punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Lucas Dolfing won de klasse E1. De strijd om de titel in de E2 is nog helemaal open en er kunnen nog drie heren kampioen worden. Wesley Pittens die de wedstrijd naar zich toe trok, heeft theoretisch nog kans op de titel, maar is afhankelijk van de uitslagen van Haneveld en Plekkenpol. Beta SuperB Team rijder Haneveld zal er alles aan doen om Plekkenpol van zich af te schudden tijdens de kampioensrit in Eindhoven over drie weken. WPM KTM Team coureur Plekkenpol moet vol in de aanval om de titel te kunnen binnenslepen en is ook nog afhankelijk van wat Haneveld aan punten binnensleept. Naar grote waarschijnlijkheid zal de titel in de E2 meegenomen worden naar Bronckhorst.

De kampioensrit die over drie weken in Eindhoven (11 en 12 december) gereden zal worden, bestaat echter uit twee wedstrijden waarbij punten gehaald kunnen worden. In Harfsen werd Plekkenpol, derde achter Pittens en Robin Nijkamp. Klein Haneveld kon zijn draai in het begin niet goed vinden, hij verloor veel tijd op de proeven en eindigde als vierde.
Helaas geen overwinning voor Mark Wassink in de E3. Hij kwam in de eerste ronde tweemaal ten val wat hem een hoop tijd koste. Helaas zat de overwinning er voor hem niet in maar finishte keurig als tweede. Hans Vogels won de wedstrijd, derde werd Christian Dignum. In de EV40 kunnen de clubleden van de V.A.M.C. Peter Lenselink uit Eefde en Peter Bergsma uit Hummelo nog aanspraak maken op de titel. Daar is het puntenverschil met Alex v.d. Broek wel iets groter dan in de categorie E2. Lenselink eindigde als tweede voor Bergsma maar achter winnaar v.d. Broek.
De lokale rijders Nico Freriks en Tom Berends werden zesde en zevende in de N1. Mark Wichink Kruit moest de strijd na een halve ronde al staken vanwege een gebroken ketting. Bart Oosting deed vanwege een blessure niet mee. Maurice v.d. Berg pakte een mooie zevende plaats in de NV40 en Marten Zilvold werd achtste in de NV50. Vordenaar Rick Timmers zette een prima prestatie neer op zijn 'Klooster van Kranenburg' machine. Hij scoorde een achtste plaats en stapt volgend seizoen over naar de nationalen. De kampioensrit over drie weken is nabij het vliegveld Eindhoven en tevens de laatste ONK enduro van dit seizoen.

Topprestaties door judoka's op
JPT Herfsttoernooi

HENGELO - In Hengelo organiseerde Judo Promotie Twente voor de 24e keer het JPT Euregio Herfsttoernooi. Achttien judoka's van Nippon Judo Achterhoek waren afgereisd. Acht van hen keerden terug met een medaille.

Het toernooi trekt veel Nederlandse en Duitse clubs en kent een strijd in vier leeftijdsgroepen: onder de 12, 15 en 18 jaar en een 18 plus categorie. In deze laatste leeftijdscategorie strijden drie senioren van de judoschool om een podiumplek.
Rik Koppelman (Rietmolen) won goud in deze leeftijdscategorie, Stefan Beeftink (Zelhem) en Ronald Enklaar (Lochem) hebben helaas geen podiumplaats weten te behalen.
In de andere leeftijdsgroepen ging het zilver naar Hieke Bielderman (Vorden), Jonna Groot Zevert (Groenlo) en Annemijn Salomons (Hengelo). Brons ging naar Fabienne Enklaar (Lochem), Zara Groot Zevert (Groenlo), Naomi Loffeld (Ruurlo) en Rick Bessels (Zelhem).