Kinderen van de Piersonschool zamelen wintervoorraden in voor opvang Noach. Foto: PR
Kinderen van de Piersonschool zamelen wintervoorraden in voor opvang Noach. Foto: PR Foto: Liesbeth Spaansen

Dierenvrienden gezocht...

en gevonden voor Opvang Noach

HENGELO/ZELHEM - Het kwik van de thermometer zakt steeds verder. Het wordt kouder en kouder. De ijskrabbers liggen alweer klaar. Nog even en het is echt winter. Dieren in het wild hebben al een wintervoorraad met eten aangelegd of hun buikjes vol gegeten om zo dadelijk in winterslaap of winterrust te gaan. De dieren die bij Opvang Noach in Halle zitten, kunnen dit niet.

Opvang Noach biedt hulp aan in het wild levende inheemse dieren die om wat voor reden dan ook in de problemen zijn gekomen. Het uiteindelijke doel is de dieren na een kortere of langere periode van verzorging en/of revalidatie weer vrij te laten in de natuur.

Klaarstaan voor dieren in nood
Vorig jaar hebben Toon en Petra Lesterade van Opvang Noach 4393 dieren opgevangen. Voor 2015 tikt de teller nog door. Toon en Petra staan 24 uur per dag klaar voor dieren in nood. Dit was voor Jenaplanschool Pierson uit Hengelo de reden om op zoek te gaan naar dierenvrienden.
En deze dierenvrienden zijn op de Pierson zeker te vinden. Van 5 november tot en met 19 november zijn de kinderen van school een inzamelingsactie voor opvang Noach gestart.

Vanaf de eerste inzameldag kwamen er grote hoeveelheden eikels, tamme kastanjes, maïs, appels, walnoten en handdoeken binnen. Een overweldigend succes.

Op 23 november hebben Toon en Petra de eikels, walnoten, tamme kastanjes en dergelijke persoonlijk in ontvangst genomen en de kinderen van school hartelijk bedankt voor hun hulp.

Mocht u zelf nog eikels, walnoten, tamme kastanjes en dergelijke hebben liggen, dan kunt u deze uiteraard ook naar Opvang Noach brengen. Het adres is Aaltenseweg 21a in Halle. Als we met z'n allen een handje helpen dan kan de winter bij Opvang Noach zeer zeker beginnen.

Landelijke kledinginzameling
Daarnaast doet Opvang Noach mee met de landelijke kleding inzameling van stichting Dierenlot. Dit betekent dat iedereen oude kleding, textiel en schoenen kan inleveren aan de Aaltenseweg, in een daarvoor bestemde container. De netto opbrengst van de kleding komt geheel ten goede aan Opvang Noach.

Neem ook eens een kijkje op de site van Opvang Noach.


www.opvangnoach.nl


Op 'natuurlijke' wijze in winterse

sferen komen bij Kettelerij in Vorden

Vorden – Kun je niet wachten tot de feestdagen beginnen? Wil je alvast inspiratie opdoen met originele decoraties of tijdig de kerstbestelling samenstellen en plaatsen? Dit kan zondag 29 november tijdens de 'Natuurlijke aanloop naar kerst' bij Kettelerij Bloembinderij in Vorden. Tussen 12.00 en 17.00 uur heeft u de mogelijkheid om te genieten van de winterse ambiance en te oriënteren op het gebied van aankleding en interieuraccessoires voor de feestdagen. Deze zondag zullen ook interessante deelnemers aanwezig zijn met uiteenlopende materialen en producten. Kom en ontdek!

Gerard Arends en Harrie Kettelerij zijn volop bezig met de voorbereidingen, zo zijn de winkel en het tuinhuis buiten al sfeervol ingericht en ligt het turf voor het stoken van de kachel al klaar. Verder zal tijdens de 'Natuurlijke aanloop naar kerst' een keramiste aanwezig zijn in de winkel met keramiek in een vorm zoals je die nergens anders ziet. Onder de hooiberg (op het binnenplein aan de voorzijde van de bloembinderij) zal een houtbewerker authentiek erfgoed presenteren. Daarnaast is er diverse brocante aanwezig. Verder kunt u de gehele middag genieten van heerlijke glühwein en warme chocolademelk (tegen een kleine vergoeding) terwijl u zich opwarmt bij het vuur of inspiratie opdoet bij een van de deelnemers.

Kettelerij Bloembinderij
Kettelerij is meer dan een bloembinderij, zoals de naam doet vermoeden. Ook voor maatvoering en het beste advies op het gebied van interieur en exterieur voor uw woning of bedrijfspand bent u hier aan het juiste adres. Dus kom zondag 29 november naar het Hof van Kettelerij 2 (zijweg van de Zutphenseweg) in Vorden en laat u verrassen.

Harrie Kettelerij (l) en Gerard Arends, eigenaren Kettelerij Bloembinderij. Foto: PR