Het Dudok Kwartet. Foto: PR
Het Dudok Kwartet. Foto: PR Foto:

Dudok Kwartet bij Stichting Kamermuziek

Een van de meest veelbelovende strijkkwartetten komt naar de Brink in Zelhem

Zelhem - Zondag 29 november verzorgt het Dudok Kwartet een concert in theater de Brink in Zelhem. Stichting Kamermuziek Zelhem nodigde het prestigieuze kwartet uit om naar Zelhem te komen.

Haydn, Ligeti, Mozart
Op het programma staan werken van Haydn, Ligeti en Mozart.
Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar.

2013
Het Dudok Kwartet, bestaande uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Lotte de Vries (altviool) en David Faber (cello), studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Afgestudeerd met de hoogste onderscheiding

Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.
In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Post graduate
De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een tweejarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen.
Het kwartet werkte samen met prominente gast-musici, zoals Hannes Minnaar, Pieter Wispelwey, Dmitri Ferschtman, Mikhail Zemtsov, Quirine Viersen en Marc Danel.

Prestigieuze festivals
Het kwartet verzorgde concerten op vele prestigieuze festivals, als de kamermuziekfestivals in Almere en op Schiermonnikoog, het Grachten Festival, het Orlando Festival, Linari Classic Festival (Italië), Festival Música da Cámara in Spanje en Festival Quatuors à Bordeax (Frankrijk).

Daarnaast traden zij op in alle toonaangevende zalen van Nederland en in zalen in vele landen in Europa. Hoogtepunten van het seizoen 2015/2016 zijn optredens in het Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Wenen en de samenwerking met 'De Nationale Opera'.

Nadere informatie kunt u vinden op onderstaande website.


www.kamermuziekzelhem.nl

Het Dudok Kwartet. Foto: PR