De Zelhemse intocht van sinterklaas. Foto: Jan Knoef
De Zelhemse intocht van sinterklaas. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Intocht Sinterklaas Zelhem

Zelhem - Misschien lag het aan het nieuwe tijdstip van de intocht (16.00 uur), maar het was feestelijk druk toen Sinterklaas met zijn pieten, inclusief Pietenorkest (Union), om 16.00 uur kwam aanrijden bij het Stationsplein.

Hij had Bennie Woerts weer gevraagd hem te komen afhalen voor het laatste stukje naar Zelhem en er leken dit jaar geen problemen te zijn, want de Sint was prima op tijd.

Toch bleek er een klein probleempje te zijn, want er was een aantal pieten zoek. Na de officiële ontvangst door wethouder Anton Peppelman, vroeg Sinterklaas de kinderen tijdens de rondtocht door het dorp uit te kijken naar onder andere de trommelpiet. Voor het vervoer van Sinterklaas tijdens de rondtocht stapte Sinterklaas in een grote Amerikaanse auto.

Na de rondgang werd Sinterklaas ontvangen op de Markt, waar een podium gebouwd was en een leuk programma voor de kinderen was voorbereid. Jammer genoeg begon het op dat moment (koud) te regenen, waardoor het minder leuk werd op het plein. Voor zijn vertrek meldde Sinterklaas nog dat de kinderen, in overleg met hun ouders, eventueel 's avonds hun schoen mochten zetten.


Kerststerrenactie

Halle - De ouderraad van de dorpsschool Halle vraagt uw aandacht voor de kerststerrenactie. Haal die gezellige kerstsfeer in huis en bestel uw kerst ster(ren) en/of hyacinten bij één van de kinderen die bij u aan de deur komen.

Het kan natuurlijk zijn dat de kinderen aan de deur komen als u niet thuis bent, vandaar dat u uw bestelling ook kunt doorgeven bij W. Kuenen, tel: 0314 631881. Bestellingen kunnen tot en met 1 december worden doorgegeven. De bestelling die bij de kinderen gedaan worden, dienen direct betaald te worden. De bestellingen die telefonisch worden doorgegeven, kunnen betaald worden bij het afhalen.
De bestelde bloemen kunnen op onderstaande data bij de Dorpsschool worden opgehaald:
Vrijdag 11 december van 12.00 tot 15.30 uur.
Zaterdag 12 december van 10.00 tot 12.00 uur.
Haal voor de kerstdagen die gezellige sfeer in huis met een mooie kerst ster en/of hyacint.
Er zijn rode en witte kerst sterren en hyacinten te verkrijgen:
1 Kerst ster kost 4 euro, 1 Hyacint: 3 euro.
2 Kerststerren: 7,50 euro, 2 Hyacinten: 5 euro.
3 Kerststerren: 11 euro, 3 Hyacinten: 7 euro.

De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de kinderen van de dorpsschool.

De Zelhemse intocht van Sinterklaas. Foto: Jan Knoef