Locoburgemeester Antoon Peppelman met Rina en Cor Schippers. Foto: Liesbeth Spaansen.
Locoburgemeester Antoon Peppelman met Rina en Cor Schippers. Foto: Liesbeth Spaansen. Foto: Liesbeth Spaansen

Diamanten paar voelt zich thuis in Zelhem

ZELHEM – Dinsdag 13 oktober was het precies zestig jaar geleden dat Cor en Rina Schippers trouwden. Deze ochtend bezocht locoburgemeester Antoon Peppelman het bruidspaar om ze te feliciteren. De zaterdag daarop vierden zij het feest met een gezellig diner voor familie en vrienden.

Cor (84) en Rina (81) Schippers komen oorspronkelijk uit Den Haag en hebben er nooit spijt van gehad dat ze daar weggingen. "Het is een drukke stad, met veel auto's," zeggen ze beide.
Rina leerde voor secretaresse en werkte bij een verzekeringsmaatschappij. Cor werkte bij Nienhuis, producent van leermiddelen voor de Montessori-scholen.

"We hadden al vroeg verkering," vertelde Rina, "maar mijn moeder zei: 'Je mag niet trouwen, eerst moet je 21 zijn'. Dat was vroeger." Na zes jaar verkering trouwden ze en Rina stopte met werken, ook dat hoorde zo. Ze trokken in bij de oma van Rina in de Haagse Schilderswijk. Deze wijk is in de loop der jaren wel veranderd. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Ze waren tien jaar getrouwd toen ze van Den Haag naar Zelhem gingen. Cor en zijn gezin verhuisden mee met Nienhuis. "We woonden boven in de fabriek, het was allemaal land rondom. De kinderen hadden een tractor, konden naar buiten toe en fijn spelen. Ze hadden vriendjes van school en de boerderijen hier. Dat ging heel goed," vertelt Rina. "De jongens hebben het altijd erg fijn gehad."

Het gezin Schippers verkende de omgeving goed en gingen in de vakanties naar De Bijland in Lobith. "Daar was nooit iemand. Dan waren we alleen met de kinderen, zwemmen en varen met een luchtbed. Als we terug kwamen waren we bruin. Dan vroegen ze of we in Spanje geweest waren."

Lees verder op pagina 3