De clubkampioenen 2015. Foto: PR.
De clubkampioenen 2015. Foto: PR. Foto:

Vier clubkampioenen

bij RV en PC Zelhem e.o

Kampioenschap met onderdelen dressuur en springen

Zelhem - Na een mooi verlopen onderlinge wedstrijd op zondag 4 oktober, zijn de nieuwe clubkampioenen van RV en PC Zelhem bekend. Indy Vruggink (pony's) en Sandra Berendsen (paarden) wonnen het clubkampioenschap bij dressuur. Bij het springen wisten de kampioenen van 2014, Jesse Brouwer (pony's) en Maarten Schuttert (paarden) hun titel te prolongeren.

Met prachtig herfstweer kon RV en PC Zelhem terugkijken op een mooi clubkampioenschap, georganiseerd op het eigen verenigingsterrein aan de Pluimersdijk. 's Ochtends kreeg jurylid Beaudine Dellink maar liefst 33 combinaties te beoordelen in het onderdeel dressuur, van heel jonge ponyruiters tot ervaren volwassen ruiters. Voor elke ruiter was er na de proef even tijd voor wat extra toelichting.

Dressuur pony´s
Bij de B-groen dressuur voor pony's, waarbij het vooral gaat om ervaring opdoen met dressuurproeven rijden, won Anouk Kempers met haar mooie vos Moscello de eerste prijs. Bij de B-dressuur voor pony's won Indy Vruggink de eerste prijs met Rachid. Bij de ponydressuur L/M was het opnieuw Indy die het oranje lint won met haar andere troef Aylin.

Paarden
Over de twee onderlinge wedstrijden van dit jaar (april en oktober) wisten Indy en Aylin daarmee het beste te scoren en daarmee won de combinatie het clubkampioenschap.

De B-groen/B-dressuur voor paarden werd gewonnen door Sandra Berendsen met haar schimmel Fyloma. Zij wonnen in april ook al de klasse B en daarmee was de clubtitel met bijbehorende wisselbeker een feit voor deze combinatie. In de L t/m Z dressuur reed Vera Huntink haar paard Wish, die ze pas zeer kort rijdt, naar de winst.

Springtitels
Na de dressuur werd de rijbaan in no-time omgebouwd tot springparcours. Bij het springonderdeel konden er twee manches gereden worden. Naomi Kempers won met het rijden van twee foutloze rondes de eerste prijs met haar sneeuwwitte pony Bobo. In de klasse B pony's lieten Jesse Brouwer en GHP Lotus met twee heel vlotte rondjes ook alle balken liggen. Naast de eerste prijs leverde dit voor Jesse en Lotus ook het clubkampioenschap springen op.

Bij de paarden won Irene Leerink de eerste prijs bij het B-springen met Viramiro. Maarten Schuttert en zijn paard Freakfield eindigden op de eerste plaats in het L t/m Z-springen. Daarmee wonnen zij het clubkampioenschap springen bij de paarden. Vorig jaar wonnen Maarten en Jesse ook al de clubtitel bij het springen. Zondag prolongeerden ze dus hun titel.

Het was een prachtige dag met mooie paarden- en ponysport in een leuke sfeer en met veel publiek. De organisatie wil iedereen bedanken die zich op welke manier dan ook heeft ingezet om deze clubkampioenschappen weer tot een succes te maken. Anne Bulten en Gerbert Vruggink legden de acties van de deelnemers mooi vast op de gevoelige plaat. De foto's zijn te bekijken op de facebookpagina.


facebook.com/rijverenigingzelhem
www.rijverenigingzelhem.nl