Meer dan 270 Oldtimers namen deel aan Smoks Hanne Rit. Foto: Jan Knoef.
Meer dan 270 Oldtimers namen deel aan Smoks Hanne Rit. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Frisse maar zonnige

S,oks Hanne Rit

Oldtimers, modeshows, open zondag en entertainment

Zelhem - De organisatie had weer eens geluk met de weersomstandigheden, want het was ietwat frisjes, maar goed toeven in het Zelhemse zonnetje.

Meer dan 270 bezitters van oldtimer automobielen, motoren en bromfietsen hadden zich 's ochtends al gemeld voor de jaarlijkse Smoks Hanne Rit door het Achterhoekse landschap en vanaf 12.00 uur hadden de meeste winkeliers hun winkeldeuren geopend om de bezoeker kennis te laten maken met hun assortiment en nieuwe ontwikkelingen.

Puur Fashion, Scott & Lilly, New Inch, Benerink Schoenen en Welkoop hadden de handen ineen geslagen en samen lieten ze in een modeshow zien hoe de mode er dit najaar en winter uit gaat zien. De dressmen en mannequins waren daarvoor tiptop verzorgd door schoonheidssalon Krabben & Krabben. Na afloop van elke show mengden de dressmen en mannequins zich in het publiek om 'goodybags' uit te delen.
Dweilorkest 'de Smoksbend(e)' met leden van muziekvereniging Union en de '60 aLive Band' zorgden voor het entertainment en de samenwerkende plaatselijke horeca zorgde ervoor dat naast de gebruikelijke drankjes ook het bokbier genuttigd kon worden.

Na het rijden van de Smoks Hanne Rit meldden de meeste oldtimers zich in het centrum van Zelhem om zich daar te laten bewonderen door een grote schare liefhebbers van deze voertuigen uit vervlogen tijden.

Na de modeshow deelden de mannequins en dressmen goodybags uit
Samen met de '60 aLive Band' verzorgde dweilorkest 'de Smoksbende' de muziek