Wi'j eren 't Olde vertelt over de kleding van een eeuw geleden. Foto: Jan Knoef.
Wi'j eren 't Olde vertelt over de kleding van een eeuw geleden. Foto: Jan Knoef. Foto:

Kledingshow Wi'j eren 't Olde

Folklorische dansgroep toont traditionele kleding

Zelhem - In de Oranjehof aan de Pr. Beatrixstraat vinden wekelijks vele activiteiten plaats. Op zaterdagmiddag 10 oktober was de folkloristische dansgroep Wi'j eren 't Olde uit Velswijk uitgenodigd om hun kledingshow te laten zien.

Deze middag konden de bezoekers genieten van alles wat Wi'j eren 't Olde in haar uitgebreide programma heeft.
Een kledingshow, met deskundige uitleg over de kleding. Naast de traditionele kleding die ze dragen tijdens optredens was er veel meer te zien zoals: mooie oude trouw- en uitgaanskleding, de kleding van de boerenknechten en van de boeren zoals ze naar de markt gingen. De lange onderbroeken van de dames en heren waren natuurlijk ook te zien met smakelijke verhalen hierover. Natuurlijk werd er ook gedanst o.a. de vier parendansen de Kastelendans, de Mölle en de Zonnebloem, maar ook de Rozenwals en de Drikusman.
Mien Oldershuus, Uut hen vri-jen en het Gelders Volkslied zijn een greep uit de liedjes van deze middag. Voordrachten zijn er gegeven over hoe handelsreizigers dansen uit hun eigen streek meebrachten naar de Achterhoek, het verhaal over de rozenstok en ook het mooie gedicht over Smoks Hanne. En zeker zo belangrijk, het was een erg gezellige middag samen met alle medewerkers en bezoekers in de Oranjehof.


www.wijerentolde.nl


Bingo bij D'n Draejer

Velswijk - Carnavalsvereniging De Doldraejers houdt in dorpshuis D'n Draejer gezellige bingoavonden. De avonden zijn op vrijdagavond 16 oktober, 20 november, 18 december, 15 januari, 19 februari, 18 maart en 15 april en beginnen om 20.00 uur. Voor 10 euro koopt u een set kaarten waarmee 8 ronden gespeeld kan worden. De prijzen zijn 10 euro,15 euro en 25 euro per ronde. Ook is er de mogelijkheid om in de pauzes voor 5 euro mee te spelen met twee keer een extra ronde, waarbij de winnaar maar liefst 50 euro wint. Dorpshuis D'n Draejer, Velswijkweg 50, gaat om 19.30 uur open.
De avond is vrij toegankelijk voor iedereen.