Nederbeat van 'the Touch' in Live@Ideaal. Foto: PR.
Nederbeat van 'the Touch' in Live@Ideaal. Foto: PR. Foto:

The Touch bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 21 oktober staat de band 'The Touch' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd.

De Nijmeegse nederbeat band The Touch is één van de weinige bands in Nederland die nog 100% Nederbeat speelt, oftewel Beatmuziek uit de jaren '60 van de vorige eeuw, gemaakt door Nederlandse bands. Muziek van de The Q65, The Outsiders, Shocking Blue, The Shoes, Livin' Blues, Sandy Coast en anderen. The Touch is al sinds 1995 'on a mission'. In hun ogen heeft niet alleen Rembrandt werk gemaakt dat behouden moet worden, maar hoort de Nederbeat daar zeker ook bij als Neerlands Auditief Cultureel Erfgoed (NACE).
The Touch werd in 1995 opgericht door Will Brouwers, samen met de Achterhoekse zanger van het eerste uur John Elburg en heet 'The Touch' naar het gelijknamige nummer van The Outsiders. Het doel was om de bijna vergeten Nederbeat nieuw leven in te blazen. Sindsdien speelde de band met tal van Nederbeat-legendes. The Touch werd door Avro's 'Steenen Tijdperk' uitgeroepen tot beste Nederbeat band. Wally Tax en Ron Splinter van The Outsiders speelden meerdere malen met The Touch en Theo van Es van The Shoes is fan.
John verliet de band in 1998. Sindsdien is Frank Nendels de zanger (tevens mondharp). Verder spelen in the Touch bassist Patrick Sturm, drummer (en backing vocals) Arie Arts en gitarist (en backing vocals) Will Brouwers. Sixties Nederbeat is voor jongeren vaak verassend hip en voor de (iets) ouderen een feest der herkenning.


www.ideaal.org