Egerlandermuziek in 'de Brink'. Foto: PR.
Egerlandermuziek in 'de Brink'. Foto: PR. Foto:

Optreden 'Original Liemers Musikanten' in theater 'de Brink'

Zelhem - Woensdag 21 oktober komen de 'Original Liemers Musikanten', onder leiding van de Zelhemse dirigent Albert Ketz, voor een optreden naar de theaterzaal van centrum 'de Brink'. Vanaf 20.00 uur klinkt de Egerländermuziek, in de stijl van de grondlegger Ernst Mosch, door de akoestisch perfecte ruimte van 'de Brink'. De entree bedraagt 5 euro.

De Egerländerkapel uit de Liemers bestaat uit enthousiaste amateur musici. De kapel is opgericht in 1999 en staat onder leiding van dirigent Albert Ketz, die samen met zijn vrouw Lies ook de zang voor zijn rekening neemt. Naast de muziekvertolking naar de stijlopvatting van Ernst Mosch, de grondlegger van de Egerländermuziek, proberen de 'Original Liemers Musikanten' ook nummers van de jonge dirigent/komponist Jörg Bolin te vertolken. De kapel bestaat uit 25 leden in de secties Flugelhorn, Tenorhorn, Klarinet/Dwarsfluit, Trombone, Bas en Slagwerk.
Al sinds de oprichting verzorgt de kapel optredens in binnen- en buitenland. In Nederland graag geziene gasten op blaaskapellen-festivals, in woonzorgcentra en op kerstmarkten, in het buitenland zijn ze veel in Duitsland te vinden.