Bruidspaar Rinske en Clive bezoeken de Bronkhorster Molen. Foto: Liesbeth Oukes.
Bruidspaar Rinske en Clive bezoeken de Bronkhorster Molen. Foto: Liesbeth Oukes. Foto: Liesbeth Oukes

Bruidspaar Rinske en Clive

bezoeken Bronkhorster Molen

Samensmelting van twee culturen

Steenderen - Bruidspaar Rinske en Clive, hij Brits en zij Nederlands, trouwden zaterdag 19 september in Dieren. Een bijzondere dag. Niet alleen vanwege het gesloten huwelijk, maar zeker omdat de weddingplanner Judith Verheul een extraatje had geregeld voor het gehele in een Engelse dubbeldekker vervoerde gezelschap: een bezoek aan de Bronkhorster Molen.

De molenaars hadden er naar uitgekeken; ook voor hen was het bijzonder leuk om dit bezoek mee te maken. De entree van het molenterrein was versierd met vlaggen en accordeonist Wilfred van der Weijden zorgde voor de muzikale omlijsting.

Het weer was geweldig: de zon scheen en er was toch ook wat wind, zodat de molen draaide op het moment dat het gezelschap aankwam. Het bruidspaar werd hartelijk ontvangen.
Zeker de gasten vanuit Brittanniƫ keken hun ogen uit. Een samensmelting van twee culturen, zei een van hen lachend. Aan de andere kant van de zee zijn molens als deze niet gewoon. In drie groepen gingen de dames en heren in hun fraaie kleding naar binnen en kregen een volledige rondleiding, zelfs tot bovenin de kap. Ook de bruid pakte haar rok op en beklom de smalle trappen. Natuurlijk stond de molen toen stil. Fotografen registreerden dit bijzondere bezoek.
Veel later dan de bedoeling was, stapte het gezelschap weer in de bus, een tas vol pannenkoekenmix mee.


www.bronkhorstermolen.nl