De wagen van de 'Boomkampjes' won de eerste prijs
De wagen van de 'Boomkampjes' won de eerste prijs Foto: Jan Knoef

Geslaagde Septemberfeesten Zelhem

Zelhem - Vanaf donderdagavond 17 september stond het weekeinde in Zelhem in het teken van de jaarlijkse Septemberfeesten.

Door Jan Knoef

Naast de tentfeesten en het Fruhschoppen behoorden de Volksspelen op de zaterdagmorgen en de allegorische optocht 's middags tot de hoogtepunten. Naast de huldiging tijdens de prijsuitreiking in de tent mochten schutterskoning Rob Veenink met zijn Koningin en de jeugdkoning Timo Schoppers met Jeugdkoningin Myrthe Capel plaatsnemen in de koets om aan de kop van de optocht de hulde van het Zelhemse publiek in ontvangst te nemen.

De jury was blij met de vrolijke optocht en constateerde dat de wagenbouwers geluisterd hadden naar de adviezen van vorig jaar. In de beoordeling van de wagens werd dit jaar ook de presentatie in de optocht meegenomen, waarmee de interactie met het publiek kon worden beoordeeld. De wagen van de 'Boomkampjes' met het thema 'Feest' kreeg met 2652 de meeste punten. 'Schatjes & Peppels' kreeg 2592 punten voor hun creatie 'Iedereen laat wel eens een steekje vallen'. Trets werd derde met 2558 punten voor hun wagen 'Verschrikkelijke ikke 3D'.

De deelname bij de kleine wagens, groepen en individuele deelnemers viel dit jaar tegen. De verhuizing van de Zonnekamp naar Doetinchem en de jongedames met het opschrift 'Ik zag wel dat je naar m'n cup keek' wonnen hier de eerste prijs.


Slaatjesactie

Zelhem - Op zaterdagochtend 26 september houdt Harmonie Prinses Juliana de halfjaarlijkse slaatjesactie.

De prijs per slaatje is 4 euro en de aanbieding is drie stuks voor 11 euro. Het is mogelijk een bestelling te plaatsen. U kunt daarvoor mailen naar info@prinsesjuliana.nl en de bestelling wordt op 11 april bij u afgeleverd. Tevens bestaat de mogelijkheid slaatjes af te halen in Cultureel Centrum de Brink. Er zijn die dag leden aanwezig van 11.00 uur tot 12.30 uur. Meer informatie, zie de website.


www.prinsesjuliana.nl

De wagen van de 'Boomkampjes' won de eerste prijs. Foto: Jan Knoef.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding