This Apple Blues verzorgt de muziek tijdens de bokbiermiddag. Foto: PR.
This Apple Blues verzorgt de muziek tijdens de bokbiermiddag. Foto: PR. Foto:

Bokbiermiddag bij café de Tol

Bokbier en bluescovers op zondag 27 september

Wittebrink - Nu de dagen korter worden, het blad aan de bomen begint te verkleuren, de eerste beukennootjes, kastanjes en eikels vallen, is het moment aangebroken om de herfst in te luiden. Bij café 'de Tol' kan dat op zondag 27 september, tijdens de welbekende en altijd oergezellige bokbiermiddag.

Het donkerbruine bokbier zal, naast alle andere drankjes, uit de tapkraan vloeien. De middag wordt muzikaal omlijst door de band 'This Apple Blues' uit Raalte. De band speelt bluescovers met soul-, jazz- en funkinvloeden.

Bluescovers met soul, jazz en funkinvloeden

Zanger Tuhirangi Hawtin heeft de soul in zijn genen en stem zitten en door zijn spontaniteit weet hij het publiek te boeien.
Gitarist Eddy Büter is een man met een schat aan muzikale ervaring. Hij studeerde klassiek gitaar, speelde jarenlang menige zaal plat als gitarist van de 'Spitfires' en laat nu bij 'This Apple Blues' z'n gitaarwerk horen. Bert Appeldoorn (toetsenist) zorgt met zijn Hammond voor het juiste gevoel in de blues. Michiel Nijs (drummer) is de jongste van het stel. Hij zorgt met zijn 'grooves' dat het publiek niet stil kan blijven zitten. Wilco Jansen (bassist) speelde in de bluesrockband 'Highroad East'.

Gratis entree
Het optreden begint om ongeveer 16.00 uur en de entree is gratis.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.


www.cafedetol.nl


Samen zingen in Lambertikerk

Zelhem - Op zaterdag 26 september wordt er weer samen gezongen in de Lambertikerk in Zelhem. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Dominee Aangeenbrug zal een appèl woord spreken over het thema: God loven, het mag niet met minder. De muzikale bijdrage word verzorgt door Leander van de Steen en het orgel bespeelt door Frits Berkhof. Na afloop is er koffie/thee. Er is een collecte voor de onkosten.


www.lambertikerk.nl


Openstelling kledingbank

De kledingbank is voor iedereen toegankelijk

Zelhem - Op zaterdag 26 september is de Zelhemse kledingbank van 10.00 tot 13.00 uur geopend. U kunt dan kleding, schoenen, linnen en beddengoed komen halen, kopen en brengen. Kleding die ingeleverd wordt, dient wel schoon en verkoopbaar te zijn. Omdat de kledingbank niet veel draagtassen heeft, kunt u het best uw eigen (plastic) tas meebrengen.

Toegankelijk
De kledingbank is voor iedereen toegankelijk. De klanten van de voedselbank kunnen de kleding gratis krijgen, als zij een bon of recent bewijs van inschrijving tonen. Mensen met een laag inkomen betalen voor een kledingstuk maar 1 euro. Zomerkleding, die er nog hangt, mag zelfs voor 0,20 weg. Deze actie loopt nog tot en met de 26 september. Daarna zal de zomerkleding uit de rekken worden gehaald.

Ondersteunen
Mensen, die een ruimer inkomen genieten, kunnen ook kleding kopen. De Kledingbank is er niet om geld te verdienen, maar om mensen, die het moeilijk hebben, in deze schrale tijd te ondersteunen. Het geld dat binnenkomt door de verkoop gaat weer naar de voedselbank waarmee weer mensen worden geholpen. Er hangt kleding voor alle leeftijden en gelegenheden en in alle maten. De zeven vrijwilligers sorteren de kleding op verkoopbaarheid. Dus alleen kleding die heel is, er goed uitziet en schoon is, wordt opgehangen.

Kledingcontainer
Is de kleding niet verkoopbaar dan gaat het in de kledingcontainer van Sympany (voorheen Humana), of naar de Roemenië groep in Hengelo en dan worden er ook weer mensen (ver weg) mee geholpen. Er is geen ruimte voor dekens en kussens, maar dekbedden zijn wel welkom.

Openingstijden Kledingbank
De vrijwilligers helpen u graag bij het zoeken naar geschikte kleding. De Kledingbank is naast de laatste zaterdag van de maand ook iedere dinsdagmiddag open van 13.00 tot 14.30 uur. U kunt de kledingbank vinden in de voormalige Schildersoordschool aan de Johannes Vermeerstraat in Zelhem.