Al 125 jaar  café de Bierkaai/Het Wapen van Baak. Foto: Alice Rouwhorst.
Al 125 jaar café de Bierkaai/Het Wapen van Baak. Foto: Alice Rouwhorst. Foto: Alice Rouwhorst

Bekend pop- en gospelkoor brengt muziek tijdens tweede jubileumfeest

Baak – Pop, gospel en jazzmuziek is te beluisteren in de St. Martinuskerk en het tegenovergelegen café Het Wapen van Baak, nu bekend als de Bierkaai. Dit muzikale feest wordt georganiseerd in het kader van het 125-jarig bestaan van de kerk en het café.

Een eeuw en een kwart staan ze tegenover elkaar; de kerk en het café. Op zondag 27 september wordt het jubileum voor de tweede keer gevierd, dit keer met muziek en zang in kerk en café. Want wat is een feest zonder muziek?

Om 11.00 uur is de kerk open en om 11.30 uur begint een spetterend jazz- en gospelconcert. Dit wordt verzorgd door de 'Jay Jay Border Jazzmen (JJBJ)', een soepel swingend zesmansorkest uit Doetinchem en omgeving met ouderwets gezellige dixie-jazz en het pop- en gospelkoor 'A Sign of Friendship.'
Dit koor bestaat uit tachtig personen en was op tv te bewonderen bij onder andere Korenslag, RTL Boulevard, Pauw & Witteman en de Flat van Ali B en heeft de afgelopen jaren veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland. Kenners van de band en het koor beloven: het dak gaat eraf! In de pauze is er gratis koffie en thee en een plak Baakse kruidkoek. Ook kunnen dan bonnen van één euro gekocht worden (1 bon per persoon), die na afloop van het concert bij de Bierkaai ingewisseld kan worden voor een consumptie. Iedereen is dan welkom in het café om onder het genot van een broodje of een glaasje mee te doen aan een quiz over Baak en zijn historie. Hiermee zijn een paar aantrekkelijke prijzen te winnen. Daarnaast kan men nogmaals naar de oergezellige JJBJ luisteren vanaf 14.30 uur, bij mooi weer in de prachtige tuin van het café. De band speelt in een geheel eigen frisse stijl. De sound doet denken aan bekende Engelse jazzbands als Kenny Ball and his Jazzmen en de Chris Barber Band. Maar ook invloeden uit country and latin zijn te bespeuren. Verrassend is ook de grote rol van closeharmony, waarmee een beduidend breder publiek dan alleen pure jazzminnaars wordt aangesproken.

Quiz over Baak en zijn historie voor iedereen

De toegang in kerk en café is gratis, aanmelden voor 24 september is gewenst, maar niet verplicht. Dit in verband met de inkopen. Aanmelden kan bij f.helmich@upcmail of telefonisch via 0575 – 441554.


www.debierkaai.nl
www.jazzmen.nl
www.asignoffriendship.nl