Een deel van de docenten kroop in de rol van paparazzi.
Een deel van de docenten kroop in de rol van paparazzi. Foto:

Warm welkom op Sccsschl3.0

Wolfersveen Op maandag 24 augustus begon voor de leerlingen van Sccsschl3.0 uit Wolfersveen en omgeving het nieuwe schooljaar. De kinderen werden enthousiast door het team verwelkomd, waarvan een deel verkleed als paperazzi de kinderen bevroeg over de vakantie en hen vroegen of ze weer zin hadden om te beginnen.

Over de rode loper, het zijn natuurlijk de belangrijkste gasten op school, betraden ze vervolgens het schoolgebouw om weer vol nieuwsgierigheid aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Aftrap voor thema 'binding' was hiermee feit

De aftrap voor het kernconcept 'binding'' en de start van een nieuw schooljaar was hiermee een feit. Sccsschl 3.0 werkt met kernconcepten. Gedurende vijf weken staan er vragen centraal die de kinderen leren om de wereld om hen heen te ontdekken en te begrijpen. In een schooljaar zijn acht kernconcepten waarmee gewerkt wordt gericht op 'Natuur en Techniek" en "Mens en Maatschappij" Bij de start van het schooljaar wordt er gewerkt met het kernconcept "binding'. De vraag: 'Hoe leven en werken we samen?" staat centraal.
Ook worden op Sccsschl 3.0 de hele jonge kinderen niet vergeten. De kinderen van unit 1 (2-4 jaar), doen ook mee met de kernconcepten en werken veel samen met de leidsters en kinderen van unit 2 (4-7 jaar). De binding is ook in deze leeftijdsfase al duidelijk merkbaar bij deze jonge kinderen bij de soepele en vanzelfsprekende overgang naar de volgende unit wanneer ze 4 jaar worden.

Ouders van de speelleergroep hebben de keuze of ze aan willen sluiten bij de schooltijden (8.30-14.00 uur) of de kinderen tussen 8.30 en 12.00 uur deel willen laten nemen aan speelleergroep. Deze groep is inmiddels actief op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.


0314 623028
www.sccsschl30.nl