De leden van De Gompert boekten goede resultaten. Foto: PR
De leden van De Gompert boekten goede resultaten. Foto: PR Foto:

Rijvereniging en Ponyclub De Gompert knalt op kampioenschap

Hengelo - Begin augustus werd in Brummen het Outdoor Kampioenschap voor de regio Gelderland/Flevoland verreden voor de pony's en de paarden. Zes leden van De Gompert hadden zich hiervoor geselecteerd en mochten op dit kampioenschap laten zien wat zij waard waren.

Aimée te Molder uit Hengelo reed met haar pony Jessy naar een knappe zesde plaats in de klasse B, Femke Bruil uit Zelhem eindigde in de klasse B met haar pony Adelheide's Master op plaats 10. Nina Weber uit Doetinchem en haar Nero van den Hout reden in de klasse L1 naar een negende plaats. Haar zus Romy reed in de klasse M2 met haar schimmel Wabash naar een mooie zesde plaats. Linde Oosterink uit Zelhem startte in de klasse Z1 met Leonard. Samen sleepten zij met hun prestatie een startbewijs voor het Nederlandse Kampioenschap in Ermelo binnen.
Bij de paarden vertegenwoordigde Cato Hemels uit Hengelo onze vereniging. Zij reed met Ravel in de klasse ZZ-licht 2 goede dressuurproeven en daarna een kür op muziek. Haar behaalde resultaat, een 10e plaats, was helaas niet voldoende voor een plaatsing op het Nederlandse Kampioenschap.
Op zaterdag 29 augustus reisden Linde en Leonard af naar Ermelo. In de ochtendzon zetten ze een strakke proef neer waar Linde, instructrice Henriët van Muiswinkel en de rest van Lindes supporters erg tevreden over waren. Helaas zorgde haar resultaat niet voor een plekje in de finale.
De leden en het bestuur van Rijvereniging en Ponyclub De Gompert zijn onwijs trots op de knappe prestaties van deze leden en hun pony's en paarden tijdens de kampioenschappen. Op 20 september wordt het outdoorseizoen feestelijk afgesloten met het jaarlijkse Clubkampioenschap.