Wilma Aalderink onthult het straatnaambord samen met burgemeester Huijbregts-Schiedon.
Wilma Aalderink onthult het straatnaambord samen met burgemeester Huijbregts-Schiedon. Foto:

Weg vernoemd naar Henk Aalderink

HENGELO - De rondweg om Hengelo heet vanaf vandaag Burg. Henk Aalderinkweg. Wilma Aalderink, de weduwe van Henk Aalderink, en burgemeester Helmi Huijbregts-Schiedon onthulden zaterdag tijdens de 'Kom d'r in dag' van de gemeente het nieuwe straatnaambord.

Henk Aalderink is vanaf de oprichting van de gemeente Bronckhorst tot 2015 burgemeester geweest. ''Bronckhorst is verweven met Henk Aalderink, zijn nagedachtenis mag niet ontbreken in onze gemeente.
De toegangsweg naar het gemeentehuis postuum naar hem vernoemen is een prachtig en welverdiend eerbetoon voor hem en zijn familie'', zei Helmi Huijbregts-Schiedon tijdens de onthulling.

Wilma Aalderink was trots en emotioneel toen ze het bord met de naam van haar man onthulde. ''Dit betekent heel veel voor mij en mijn familie, bedankt hiervoor. Ik wil jullie zeggen dat het best goed gaat met mij. Alleen de pijn die voel door het gemis van mijn man is enorm, daar kan niemand een pleister opleggen, dat moet je zelf doen. Ik probeer actief te blijven en mij bijvoorbeeld in te zetten voor het leefbaar houden van Steenderen. Maar de pijn die is er en die gun ik niemand.''

Vanuit de kamer van de burgemeester in het gemeentehuis van Bronckhorst is het nieuwe straatnaambord goed te zien.
Zo blijft de naam van man die aan de wieg stond van de fusie- gemeente Bronckhorst zichtbaar in het dorp waar het bestuurlijk centrum van deze gemeente is gevestigd.


Lees verderop in deze krant meer over 10 jaar Bronckhorst