Het feest barst de tent uit.
Het feest barst de tent uit. Foto: Meike Wesselink

Al 93 jaar Heidefeest Halle

Heidefeest Halle weer volop gevierd

Halle De 93e editie van het Heidefeest is eind augustus gevierd. Op de donderdagavond, 28 augustus trapte toneelvereniging De Heide aan het einde van een druilerige dag af met niet één, maar twee stukken. De jeugdige leden van de vereniging voerden 'De nazaten van Pietje Bel' op, gevolgd door de rest van het gezelschap, die de zaal trakteerden op de vermakelijke klucht 'Boerenbont en rode lampjes'.

Aan jonge artiesten geen gebrek in Halle-Heide: Op de jeugdplaybackshow op vrijdagmiddag lieten de kids de gaafste optredens zien, waarna de remmen echt los gingen tijdens de kinderdisco, een primeur op het Heidefeest.

Donderdagavond moesten de deelnemers van de sterrit tijdens een mooie route verschillende hersenkrakers oplossen, traditioneel voorzien van de nodige instinkers. De grote spreiding van de eindscores bewezen weer dat je je koppie er echt bij moet houden als je hier hoge ogen wilt gooien.
Bij terugkomst in de tent mochten de volwassenen laten zien dat ook zij de (playback)show kunnen stelen, wat dan ook in het groot gebeurde!

Zaterdagmiddag bezocht de praalwagenoptocht werkelijk alle hoeken van buurtschap Halle-Heide. De wagenbouwers hadden zich weer helemaal uitgeleefd op onderwerpen die varieerden van een complete waarheidsgetrouwe Arc de Triomphe en een 'Glasvezel in de Heide'-wagen tot een KiKa-liefdadigheidswagen, die uiteindelijk ruim 350 euro verzamelde voor het goede doel.

Bert Wisselink nieuwe koning Halle-Heide

Na de optocht was het tijd voor de volksspelen en het vogelschieten, waar Bert Wisselink van de Zanddijk onder werkelijk schitterende weersomstandigheden afrekende met de bontgekleurde vogel en de nieuwe Koning van Halle-Heide werd.

Seth Hobelman wist zijn termijn als jeugdkoning zelfs met een jaar te verlengen, dus dat belooft wat voor de komende jaren.

's Avonds werd het nieuwe koningschap gevierd onder begeleiding van Bedrock Coverband, die de aanvankelijke verlegenheid van de feestgangers al snel wisten om te buigen tot een bruisend dansfeest.

Voor de bezoekers die na dit intensieve programma nog energie over hadden, stond op zondag het feestterrein klaar in tropen-opstelling, vanwege de hoge temperaturen die voorspeld waren.

Hoe warm het ook was, de mannen van Millennium Showband speelden er fanatiek op los en sleepten het publiek regelrecht mee het feestgedruis in, en sloten het Heidefeest 2015 zo met een knallend optreden af.

Heeft u de toneelavond gemist en wilt u het jeugdoptreden terugkijken? Bent u benieuwd naar de uitslagen van de spelletjes of vind u het leuk om meer foto's van het Heidefeest te bekijken? Kijk dan op de site.


www.heidefeest.nl