Op Expeditie Robinson met instructies van zeilkampioene Lobke Berkhout.
Op Expeditie Robinson met instructies van zeilkampioene Lobke Berkhout.

Kinderen in Bronckhorst hoeven zich niet te vervelen

Vernieuwde kinderavonturen in Bronckhorst

Bronckhorst - Kinderen die in (de buurt van) de gemeente Bronckhorst wonen of op vakantie zijn, hoeven zich zeker niet te vervelen! De vijf kinderroutes die de gemeente rijk is, zijn helemaal vernieuwd en bieden stuk voor stuk een onvergetelijk avontuur voor jong en oud.

Heleen Faber (Regiocoördinator Bronckhorst, Achterhoek Toerisme): "De meeste van deze kinderroutes bestonden al een tijdje en waren toe aan een vernieuwingsslag. Dankzij een gemeentelijke subsidie en de bijdrage en inzet van betrokken ondernemers, toeristische platforms en vrijwilligers heeft Bronckhorst weer een volwaardig en eigentijds aanbod aan kinderroutes. Dat maakt het voor gezinnen met kinderen extra interessant om hier te verblijven."
De vijf routes hebben een avontuurlijk verhaal als leidraad waarin kinderen de hoofdrol spelen en op speelse wijze kennis maken met de regio en historie. De routes zijn leuk om met het hele gezin te doen, maar ook geschikt voor kinderpartijtjes.

Expeditie Bronckhorst Vorden
Niemand minder dan zeilkampioene en voormalig Expeditie Robinson kandidaat Lobke Berkhout geeft instructies voor de vernieuwde 'expeditie-proeven' onderweg. Tijdens deze survivaltocht van 4 km leer je al wandelend ook meer over de natuur en hoe je het beste kunt overleven in de Vordense bossen.

In de Sporen van Berend Vorden
Tijdens deze fietsroute van 18 km volg je de sporen van Berend van Hackfort, die in de Middeleeuwen echt in Vorden heeft geleefd. Berend vertelt onderweg over zijn leven als kind in de riddertijd. Er zijn opdrachten als zwaardvechten, een middeleeuwse verkleedpartij en je eigen wapenschild maken.

Koen Kampioen route Hengelo
Koen Kampioen neemt je mee naar een belangrijke voetbalwedstrijd die hij met FC TOP al eens op Camping Kom-es-An heeft gespeeld. Een wandelroute van 2 km boordevol sportieve (voetbal)opdrachten, leerzame natuurweetjes en gekke voetbalfeitjes.

Smoks Hanne Zelhem
Tijdens het Smoks Hanne avontuur wanen kinderen zich even in het leven van het beroemdste kruidenvrouwtje van de Achterhoek, Smoks Hanne. Deze fietsroute van 10 km bevat leuke opdrachten en heksenweetjes.

Kabouterpad Jena Hummelo
Deze wandelroute van 5 km vertelt de avonturen van Kabouter Jena en is met een GPS ontvanger te lopen. Onderweg zijn er allerlei zoekopdrachten en weetjes over de omgeving. De route zal uiteindelijk leiden naar een echte 'schat'. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een 2 km route gemaakt.

Op pad met smartphone
Een belangrijk onderdeel van de vernieuwing is dat de eerste vier routes nu volledig genavigeerd met smartphone te fietsen of te wandelen zijn. Voor Kabouterpad Jena gebruik je een GPS ontvanger (verkrijgbaar bij Camping Jena). Ook bevatten de routes nieuwe spellen en opdrachten. Met uitzondering van Expeditie Bronckhorst (alleen van pasen t/m oktober) kunnen de routes het hele jaar door gelopen/gefietst worden. De routes zijn verkrijgbaar via de Abellife app en bij de VVV en Toeristische Informatie Punten.


www.achterhoek.nl/kinderroutes


Kanjer Dirt Challenge sportieve uitdaging

Zelhem - Niet bang voor een beetje modder? Durf jij van een zeephelling af te glijden? Houd je van klimmen, klauteren en een beetje actie? Dan is de Kanjer Dirt Challenge echt iets voor jou!

Op zondag 13 september organiseert Kanjers voor Kanjers de Kanjer Dirt Challenge in Zelhem op het terrein 'De Langenberg' van de Motor- en Autoclub ZAMC. Met deze sportieve uitdaging wil de stichting kinderen laten sporten voor kinderen die niet kunnen sporten of spelen door beperkingen in de breedste zin van het woord. Sport en spel is immers belangrijk voor ieder kind!

Ben je maximaal 16 jaar oud? Geef je dan op met broertjes, zusjes, klasgenootjes, vrienden en vriendinnen en zelfs je ouders mogen meedoen! Samen gaan jullie de uitdaging aan door mee te doen aan een 'obstacle run', een loopparcours waarin diverse obstakels zijn verwerkt. Klimmen, klauteren, van een zeephelling, door het water…. Er zijn verschillende moeilijkheidsgradaties, dus iedereen kan meedoen. Het wordt 13 september een gezellige, sportieve dag.
Om in te schrijven voor de Kanjer Dirt Challenge is toestemming van ouders en/of verzorgers nodig. Inschrijven bedraagt € 10,00 per persoon en kan tot 1 september, op de website is meer informatie te vinden.

Deelnemers aan de Kanjer Dirt Challenge leveren een belangrijke bijdrage voor kinderen waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is. Met deze Challenge stelt Kanjers voor Kanjers alle kinderen in de regio in de gelegenheid een sportieve, uitdagende dag te beleven. Het evenement wordt mede georganiseerd door de ZAMC die tevens het terrein beschikbaar stelt. Alle opbrengsten inclusief het inschrijfgeld komen ten goede aan Kanjers voor Kanjers, die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Gerealiseerde projecten staan op www.kanjersvoorkanjers.nl.

Meer informatie via Linda Winkelhorst of de site.


lindaw@skvk.nl
www.kanjerchallenge.nl

Kanjer Dirt Challenge is een sportieve uitdaging. Foto: Jurgen Pillen Fotografie.