De kerk in Halle.
De kerk in Halle. Foto:

Prinses Beatrix Spierfonds

Nieuwe collectanten gezocht

Halle - In Halle vindt van 13 tot en met 19 september aanstaande de jaarlijks terugkerende collecteweek plaats van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het Fonds zoekt nog enkele collectanten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Mede dankzij de collecte heeft het fonds in 2014 zeven nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten gefinancierd. Deze nieuwe onderzoeken zijn van levensbelang voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.
Helaas is er voor veel spierziekten nog geen behandeling. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht. Zelfs al op hele jonge leeftijd.

Het Spierfonds is op zoek naar vrijwilligers die het team kan komen versterken. Collecteren kost maar een paar uurtjes per jaar.
Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met onder andere de hulp uit regio Halle kan het Prinses Beatrix Spierfonds dat ook blijven doen.

Geïnteresseerden vrijwilligers kunnen zich opgeven bij Sjanie van der Louw , telefoon 0314-631269 sjanievdl@hotmail.com


Taizéviering Zelhem

Zelhem - Zondagavond 23 augustus is er in de Lambertikerk aan de Markt 2 in Zelhem een avondgebed in de sfeer van Taizé. Dat is een eenvoudige kerkdienst waarin veel taizéliederen de toon zetten. Er is veel samenzang, een ruim stiltemoment maar ook Bijbellezing en gebed.

De afgelopen jaren gingen jongeren uit Zelhem, Halle en Doetinchem naar Taizé. Samen met een aantal van hen is deze dienst vormgegeven.

Taizé is een klein dorp in Frankrijk zoals er zoveel dorpen zijn. Het dorp is uniek omdat elk jaar tienduizenden jongeren uit heel Europa er één of meer weken neerstrijken voor ontmoeting en bezinning. De jongeren komen samen in en rond het terrein van het oecumenische klooster van de broederschap van Taizé. Zoals in elk klooster zijn daar dagelijks meerdere vieringen. De diensten in dit klooster trekken door hun bijzonder sfeer heel veel jongeren.

Iets van die sfeer kan zondagavond – door jong en oud – geproefd worden in de Lambertikerk aan de Markt 2 in Zelhem. Contactadres ds. Job Stein T 0314-623203. Een belangrijke reden dat Taizé zoveel jongeren trekt, is dat alle grenzen – zeker kerkgrenzen – tussen mensen er wegvallen. De Lambertikerkgemeente hoopt dat dat zondagavond 23 augustus ook het geval zal zijn.


Mandala-expositie

Halle - Opnieuw is er een expositie in de Grote Kerk van Halle.

Deze keer is er gekozen om een expositie in te richten met mandala's, getekend door een enthousiaste groep dames uit Overstegen. Sinds 2012 lopen daar twee mandalacursussen in de Buurtkamer: een beginnerscursus. Één keer in de twee weken komen zij bij elkaar en een mandalakring, die eens per maand elkaar ontmoeten, zij geven elkaar tekenopdrachten. Er wordt met veel enthousiasme en inzet getekend, de resultaten daarvan zijn te zien in de Grote Kerk. De expositie start op zondag 6 september -start van een nieuw Kerkelijk jaar en de Halse dag- en duurt tot en met woensdag 28 oktober.
Openingstijden: iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur.


Boekstartbijeenkomst

Vorden - Op woensdagmorgen 26 augustus is er weer een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Vorden, van 10.00-11.00 uur.

BoekStart is een programma ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Er wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld.

Voor ouders en kinderen
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders en hun kinderen. Ook als uw baby of peuter nog geen lid is van de bibliotheek, bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl